Svein Larsen i Radio Metro. Foto: Birgit Dannenberg
Svein Larsen i Radio Metro. Foto: Birgit Dannenberg

Giske forlenger radiobehandling

Radio Metro får enda et halvår å sende på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturminister Trond Giske mener det er riktig å gi Medietilsynet og departementet mer tid til å behandle søknadene på konsesjon til å drive lokalradio.

Storm

Konsesjonstildelingen i fjor sommer skapte storm i mediebransjen da veteraner som Radio 1 mistet konsesjonen flere steder. Etter en lang konsesjonsbehandling besluttet kulturminister Trond Giske å overkjøre Medietilsynet og lyse ut enkelte konsesjoner om igjen. Dette medførte trusler om søksmål fra Radio Metro og Svein Larsen, som til slutt fikk midlertidig sendetillatelse i Oslo.

Denne midlertidige konsesjonen skulle gjelde fram til 1. juli 2009, men nå har altså statsråden besluttet å utvide perioden.

– Herre min hatt. Nei, dette er bare helt utrolig, er Svein Larsens umiddelbare reaksjon når Journalisten forteller han om det som står i pressemeldingen fra departementet. Han forteller at han må bruke tid på å finne ut hva departementet mener før han kommenterer.

Hensiktsmessig

I pressemeldingen står det at konsesjonsperioden forlenges for å sikre en god behandling av søknadene, og for å få tilstrekkelig tid mellom tildeling og iverksettelse. Norsk Lokalradioforbund har bedt om forlengelse mellom endelig vedtak av konsesjonstildeling og igangsetting av sendinger.

– Lokalradioforbundet ønsket en større avstand mellom endelig avgjørelse og iverksettelse. Dette er ikke mulig med iverksettelse 1. juli. I tillegg gjør det store antallet søknader det hensiktsmessig med mer tid både i Medietilsynet og departementet. Særlig viser erfaringene fra forrige runde at klagebehandlingen kan bli omfattende og kreve mye ressurser, skriver kulturminister Trond Giske i pressemeldingen.

Slett politisk arbeid

Svein Larsen er ikke imponert over kulturministerens handlekraft i konsesjonsbehandlingene. Radiogründeren er ikke sikker på om Giske forstår helheten i det han nå gjør.

– Rotet til Giske fortsetter, og jeg tenker at han ikke har sett skikkelig konsekvensene av beslutningen han tok i november. Nå har han kommet inn i et farvann hvor han ikke vet hva han skal gjøre og da er kanskje letteste løsningen å ty til slik han gjør, men det er ikke den rette løsning, sier Larsen.

– Men det må da være bra at han sørger for at det blir brukt tilstrekkelig med tid på behandlingen?

– Nå har de holdt på med denne konsesjonsrunden i nesten tre år, så lengre tid … departementet ga en instruks til tilsynet om at de skulle innstille innen 1. mars, og da ble vel ressursene satt til disposisjon for dette. Det er slett politisk arbeid. Jeg trodde dette var en statsråd med handlekraft, han har det med å oppheve vedtak, men ikke til å beslutte noe.

Powered by Labrador CMS