Lokalradio på tre språk

Radio DSF i Karasjok har tidligere hatt faste sendinger på samisk og norsk. Mandag utvidet de med finsk i tillegg.

– Som lokalradio i et område der flere språk brukes aktivt, ønsker vi å ha tilbud til så mange som mulig. Det handler om å gi lytterne et tilbud på morsmålet. Derfor startet vi med finske programmer mandag 29. mai, uttaler Jan Ove Krutvik, redaktør i Radio DSF i en pressemelding.

Radio DSF er eid av Norges Samemisjon, og sender i Kautokeino, Karasjok og Tana. Selv om det bare er tre kommuner, er språkmangfoldet stort. Samisk og norsk er offisielle språk, og på grunn av den korte veien til Russland og Finland er det mange med russisk og finsk som morsmål i indre Finnmark.

– Vi har fått spørsmål fra personer med finsk som morsmål om vi ikke kan ha programmer for dem også. Og da vi startet sendingene i Tana ytret kommunen et ønske om vi ikke kunne ha et tilbud til de finsktalende også, sier Krutvik.

Det er gjennom et samarbeid med den finske radioprodusenten Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat, Radio Budbæreren, at Radio DSF nå kan tilby programmer på finsk. Mandag til onsdag, og fredag, blir det finsk en time på kveldstid. Til høsten håper lokalradiostasjonen å komme i gang med russiske språk også, melder Krutvik i pressemeldingen.