Også i London er paraply en nødvendig sommerrekvisitt, skriver VGs London-sommervikar Ingvill Dybfest Dahl. Foto: Privat
Også i London er paraply en nødvendig sommerrekvisitt, skriver VGs London-sommervikar Ingvill Dybfest Dahl. Foto: Privat

Travel sommerjobb i London

VG-journalist Ingvill Dybfest Dahl forteller om en variert uke.

Publisert Sist oppdatert

Du har kanskje lagt merke til bildet og navnet hennes med teksten «i England» i VG. Ingvill Dybfest Dahl jobber til vanlig i VGs Rampelys-redaksjon, men har for tiden sommerjobb i London, hvor sommerlekene begynner neste fredag.

Jobber mye

Journalisten har bedt om et intervju om sommerjobben i nesten to uker før Dahl finner en ledig stund til å svare. På e-post skriver hun at det er travelt på jobb, og at det ikke blir så mye tid til å leve det urbane livet.

– Ja, jeg jobber mye. En må være forberedt på lange dager og lange uker. Jeg sitter ikke stille med en halvliter og nyter London-livet, men det gjelder å bruke den fritiden en har effektivt og vite hva det er viktig for deg å prioritere. Du rekker å handle et par sko eller ti om det er det du vil, skriver Dahl.

Læring

Hver sommer søker VG etter vikarer til korrespondentjobbene, og Dahl skriver at hun lenge har tenkt at det hadde vært en interessant erfaring å smake på korrespondentlivet.

– Men jeg har ikke gjort noe mer enn å tenke tanken før nå.

Dahl har jobbet i VGs Rampelysredaksjon siden vinteren 2008. Før det har hun erfaring fra Østlands-Posten og Fædrelandsvennen. I sommer jobber hun altså ni uker fra London.

– Det er både en anledning til å gjøre noe helt annet enn det en gjør til vanlig og dermed forhåpentligvis lære noe nytt, samt å se nye sider av London og Storbritannia.

Variasjon

Og journalisten mener det er stor forskjell på den jobben hun gjør i London og den vanlige jobben som rampelysjournalist.

– Det er både større variasjon og intensitet. Her leverer jeg til alle avdelinger på VG-huset, og dekker felt jeg aldri har dekket før. Om en skal bruke sist uke som eksempel, jobbet jeg med fotball mandag, intervjuet Hollywood-stjerner og dro til mulig drapsåsted tirsdag, snakket med næringslivstopp om kvinnehelse onsdag og leverte OL-reportasje fredag. Og det var før uken var omme.

Hun skal vente ennå noen uker før hun før ferie. Til høsten vil hun reise enda lenger vestover sammen med venner.

– Etter planen blir det tur til New York, Los Angeles og et eller annet sted i Syden for å ligge tanketom rett ut på en varm strand med kald øl intravenøst.

Powered by Labrador CMS