Dagblad-journalistene fornøyd med godt lønnsoppgjør

Får 20.750 kroner mer i året.

Publisert

De lokale lønnsforhandlingene fortsetter å sluttstilles rundt om i redaksjonene. Et av stedende med høyest oppgjør hittil i år har Dagbladets redaksjonsklubb oppnådd.

– Det gikk bra, sier klubbleder Anders Holth Johansen.

De knapt 100 medlemmene får i gjennomsnitt 20.750 kroner i lønnsøkning, inkludert stigeopprykk, som flatt oppgjør. Ingen får mindre enn 18.900 kroner.

Anders Holth Johansen. Foto: privat
Anders Holth Johansen. Foto: privat

Det gir en ramme som ifølge klubben er på 3,28 prosent beregnet på bransjelønn og 3,44 prosent på fastlønn.

Grunnen til det gode resultatet er det fjorårets gode økonomiske resultat med 80 millioner kroner i overskudd i Dagbladet.

– Da var dette et år vi kunne få et godt oppgjør.

– Kravene deres var vel enda høyere?

– Ja, det vil det alltid være. Men vi ser at rammen vår er den beste som er gitt så langt i lønnsoppgjøret i vår bransje i år, så da må vi være fornøyd med det.

Før jul fikk alle ansatte i Dagbladet 7.500 kroner hver i bonus.

Konkurransedyktig

Sjefredaktør John Arne Markussen, som fra 18. juni overlater roret til etterfølger Alexandra Beverfjord, begrunner også oppgjøret med det sterke resultatet fra i fjor.

John Arne Markussen
John Arne Markussen

– Vi har hatt en fin utvikling de senere årene. Og det er arbeidskollektivets ære. Det leveres godt. Så har jeg jobbet godt med en klubb som er ansvarlig og edruelig. Da er det fair at de får noe tilbake også, sier Markussen.

– Er dette din gave på vei ut døra?

– Det ble i overkant dyrt, men det er ikke ufortjent.

Dagbladet har vært inne på topp-ti-listen over de beste betalte journalistene i fire av de sju siste årene, men på fjorårets statistikk raste de ned til en 18. plass. Det har sammenheng med at Dagbladet og DB Medialab ble slått sammen fra 1. januar 2017, slik at også lønnsstatistikken for klubbene rapporteres sammen.

Snittlønna i Dagbladet, inkludert tillegg som ulempe og foto, var i fjor på 632.652 kroner.

– Vi skal være konkurransedyktig på lønn.