Magnum Media konkurs

Ingen penger igjen i kassa.

Styret i Magnum Media, som står bak magasinene Alfa og Studio, har begjært selskapet konkurs.

– Styret har gått til retten og begjært selskapet konkurs, sier bostyrer og advokat Siv Sandvik i advokatfirmaet Bull & Co, og som representerer kreditorfellesskapet, til Journalisten.

– Selskapet har gått tom for penger og ser ikke muligheter for å gi ut flere utgaver av magasinene Alfa og Studio.

– Ser du noen muligheter for kreditorene til å hente penger i selskapet?

– Det er for tidlig å si noe om ettersom konkursen ble åpnet i dag. Jeg jobber nå med å få en oversikt over rettigheter og eiendeler i selskapet med sikte på salg, sier Sandvik.

Ifølge Dagbladet.no er de åtte ansatte i selskapet sagt opp med virkning fra 1. desember. I en e-post til avisen skriver sjefredaktør i Alfa, og daglig leder i Magnum Media, Magnus Rønningen at selskapet har brukt mer penger enn de har tjent.

– Det er et firma med flere forretningsområder, men det er spesielt satsingen på Alfa som ble veldig dyr. De redaksjonelle ambisjonene sto ikke i stil med inntektssiden. Det er mitt ansvar og ikke noe jeg er stolt av, skriver han til Dagbladet.no.

Til VG Nett skriver Rønningen i en e-post at det er for tidlig å si om magasinene Alfa og Studio blir nedlagt.

– Vi har de siste ukene vært i dialog med kjøpere av både Alfa og Studio og har forhåpentligvis kjøper til begge bladene. Det blir antageligvis avklart i løpet av de nærmeste dagene i samråd med bobestyrer, skriver Rønningen.

Magnus Rønningen har ikke besvart Journalistens henvendelser i løpet av dagen.