Margarita Simonjan er sjefredaktør i Rossija Segodnja, som eier nettavisen Sputnik.
Margarita Simonjan er sjefredaktør i Rossija Segodnja, som eier nettavisen Sputnik.

Redaktør for russiske Sputnik i Tyrkia arrestert

– Hva er det som foregå?

Publisert Sist oppdatert

Den russiske nettavisen Sputnik sier at redaktøren i deres tyrkiskspråklige utgave er arrestert i Istanbul. Han ble løslatt et par timer senere.

«Sputnik Tyrkias sjefredaktør Mahir Boztepe er pågrepet. Han er kjørt til Istanbul-politiets hovedkvarter», skriver Sputnik på sin nettside. Sputnik opplyser selv at Boztepe ble satt fri igjen.

Margarita Simonjan, som er sjefredaktør i Rossija Segodnja, som eier Sputnik, bekrefter på Twitter at Boztepe ble arrestert, og kritiserer samtidig pågripelsen av tre andre journalister i Ankara.

– Tre andre var på politistasjonen i Ankara siden i går etter at nasjonalister tok seg inn i leilighetene deres. Tyrkia, hva er det som foregår, tvitret Simonjan.

Hun sa også at tyrkisk politi avviser at de tre er arrestert, men hun sier at de ikke har hatt noen kontakt med de tre siden dagen før, da de gikk til politiet for å klage på nasjonalistenes opptreden.

Sputnik sier at de tre ble overført til retten i Ankara som skulle avhøre dem, mens politiet ransaket kontoret til Sputnik i Istanbul.

Russlands utenriksdepartement kritiserer pågripelsen av de tre journalistene. Forholdet mellom Tyrkia og Russland er spent etter at et 30-tall tyrkiske soldater ble drept av russiskstøttede syriske regjeringsstyrker i Idlib-provinsen.

Powered by Labrador CMS