Påtroppende redaktører Kjersti Kanestrøm Lie (bak, til venstre) og Elida Høeg. Avtroppende redaktør Maren Sæbø foran. Foto: privat
Påtroppende redaktører Kjersti Kanestrøm Lie (bak, til venstre) og Elida Høeg. Avtroppende redaktør Maren Sæbø foran. Foto: privat

Deler redaktørjobben i X-mag

Elida Høeg og Kjersti Kanestrøm Lie blir nye sjefredaktører i Verdensmagasinet X.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De to nye redaktørene ble først kjent på Radio Orakel, og har jobbet sammen som frilansere på flere reportasjer de senere årene. Nå tar de to kvinnene i 20-årene over som nye sjefredaktører i Verdensmagasinet X.

– Vi ønsker å videreføre den høye journalistiske kvaliteten, men kanskje trekke opp synligheten på journalistikken. Tekstene har ikke alltid kommet ut blant folk, sier 24 år gamle Høeg.

– Hvordan skal dere få dem ut blant folk?

– Vi skal være flinkere til å være synlig på nett og i sosiale medier svarer 29 år gamle Kjersti Kanestrøm Lie.

De to har allerede opprettet en konto for fagbladet på Instagram.

– Vi vil gjerne at alle følger den. Der får du mer «behind the scenes», sier hun.

Latin-Amerika

Elida Høeg jobbet i Østlandssendingen og Dagsnytt i NRK ved siden av journaliststudiene. Senere har hun jobbet som dokumentarjournalist i Plot, der hun fikk mye omtale for å ha levd sammen med rumenske uteliggere. Hun har også jobbet frilans sammen med sin nye kollega.

Kjersti Kanestrøm Lie har også erfaring fra å jobbe radio og nett i NRK. Hun har også jobbet mye frilans, særlig utenriksjournalistikk.

Begge redaktørene har bodd i utlandet, og forteller særlig om en tett tilknytning til Latin-Amerika.

De to har redaktørjobben i første rekke som et treårig åremål. X-mag kommer som fire papirutgaver i året, i tillegg til den varslede økede satsingen på nett.

– Det er befriende å finne historier i seg selv som er interessante uten at det må være en tvungen norsk link, sier Høeg.

Redaktørene erstatter avtroppende redaktør Maren Sæbø fra 1. april.

X-mag har et opplag på rundt 2.500 eksemplarer. Magasinet er en såkalt næringsdrivende forening med Utviklingsfondet Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH), Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) og Fellesrådet for Afrika som medlemsorganisasjoner.

Powered by Labrador CMS