Mari Velsand slutter som konserndirektør i Amedia. Foto: Amedia

Mari Velsand blir ny direktør for Medietilsynet

Slutter som konserndirektør i Amedia etter tre år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden 2014 har Mari Velsand vært konserndirektør i Amedia AS. Nå tar hun over etter Tom Thoresen som sjef for den statlige etaten.

I en pressemelding fra kulturdepartementet sier Velsand at Medietilsynet har en særs viktig rolle, ikke minst i lys av endringene som nå skjer i bransjen, i markedet og i mediepolitikken.

– Jeg er glad for at Mari Velsand har takket ja til å bli ny direktør i Medietilsynet. Medietilsynet får med dette en strategisk og resultatorientert leder med stor arbeidskapasitet. Mari Velsand er ambisiøs, målrettet og kjenner mediefeltet særs godt. Medietilsynet spiller en viktig rolle i utforming og tilrettelegging av mediepolitikken og skal legge til rette for en innovativ, konkurransedyktig og mangfoldig medieindustri. Jeg er trygg på at Velsand er rett person til å drive dette arbeidet videre, og at hun vil videreutvikle tilsynet som et ledende kompetansemiljø på mediefeltet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding. 

Velsand har lang erfaring fra mediebransjen, som journalist i Oppland Arbeiderblad, programdirektør, distriktsredaktør, redaksjonssjef, vaktsjef og journalist i NRK, konsernsjef i Tun Media og sjefredaktør og daglig leder i Nationen.

Powered by Labrador CMS