– Vi er midt i prosessen med dette nå, både med hensyn til sendinger og navneendringer som en følge av regionreformen, sier distriktsdirektør Marius Lillelien. Foto: NTB scanpix
– Vi er midt i prosessen med dette nå, både med hensyn til sendinger og navneendringer som en følge av regionreformen, sier distriktsdirektør Marius Lillelien. Foto: NTB scanpix

– Når antall fylker reduseres, er det naturlig for NRK å tilpasse seg det

Vurderer å slå sammen distriktskontorer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når tallet på norske fylker reduseres til elleve, følger NRKs distriktskontorer etter, varslet Kommunal Rapport onsdag morgen.

– Vi er midt i prosessen med dette nå, både med hensyn til sendinger og navneendringer som en følge av regionreformen, sier distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK til avisen.

NTB sendte like etter ut en melding om at NRK slår sammen distriktskontorene. NRK varsler selv i en nyhetssak at de vurderer å slå sammen siden distriktskontorene historisk sett har vært knyttet til fylkene.

– Når antall fylker reduseres, er det naturlig for NRK å tilpasse seg det, sier Lillelien til egen kanal.

Lillelien sier til Journalisten at det ikke er konkludert med noe så langt.

Vil ikke legge ned kontorer

– Vi kommer til å beholde kontorene. Men når fylker slås sammen, så har det noe å si for publikumstilbudet. Vi har hatt egne sendinger i Østfold og Buskerud. De fylkene blir slått sammen med Akershus og blir til Viken. Hva betyr det for tilbudet til publikum? Hva slags sendinger skal vi lage for det området? Vi må finne ut hva slags tilbud vi skal lage for publikum i de nye regionene, sier Marius Lillelien til Journalisten.

– Men det er ikke aktuelt å legge ned kontorer. Det har vi ikke diskutert, fortsetter han.

– Hvordan vil prosessen fremover foregå?

– Prosessen vil foregå utover høsten. Vi jobber med forskjellige løsninger og så informerer vi rundt på de forskjellige kontorene. Vi har også prosesser med de ansattes organisasjoner. I høst vil vi konkludere og så vil vi ha en fase mot nyttår hvor vi gjennomfører det, svarer Lillelien.

Mener ansatte ikke burde være bekymret

Han avviser at ansatte i distriktskontorer – hvor fylkene har slått seg sammen – burde være bekymret for prosessen fremover.

– Nei. Det burde de ikke. Vi skal vurdere hvordan vi løser tilbudet vårt til publikum best. Dette er ikke en innsparingsprosess, sier Lillelien.

– Kan det hende at dere ender opp med å ikke legge ned distriktskontor?

– Jeg holder alle muligheter åpne. Vi er midt i prosessen og har ikke konkludert med verken det ene eller det andre, svarer han.

Rolf Johansen, leder for Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ), forstår at en mulig sammenslåing av distriktskontorer kan skape uro, men er åpen for prosessen som er satt i gang.

– Jeg synes det er naturlig at man ser på distriktsstrukturen til NRK. Dette er en prosess vi har vært involvert i fra begynnelsen av og vi er godt fornøyd med prosessen. Men det er ikke konkludert med noe som helst. Vår rolle er å påvirke. Så må vi se når konklusjonen kommer om vi er enige eller ikke, sier han til Journalisten.

For ordens skyld: Journalist Eskil Wie Furunes har tidligere jobbet som journalist på NRKs distriktskontor i Finnmark.

Powered by Labrador CMS