OJ legger ned Avisa

Men domenet er fortsatt under Oslo-journalistenes kontroll.

Publisert Sist oppdatert

Under Oslo Journalistklubbs årsmøte sist tirsdag ble det besluttet at Avisa AS skal legges ned. Selskapet har siden 1990-tallet sittet på rettighetene til å drive papiravis med navnet Avisa, og nettsted ved samme navn. Papiravis er det kun blitt gitt ut én gang, og det var under konflikten i 1991. I ettertid har nettversjonen vært i bruk. Dette har skjedd to ganger; i 2002 og 2004.

Mye penger

Under OJs årsmøte ble det enstemmig vedtatt at Avisa ikke lenger skulle være et eget aksjeselskap, og at domenet Avisa.no heller skulle ligge under OJ-styrets forvaltning.

Marius Tetlie gikk tirsdag av som nestleder i styret, etter å ha sittet i OJ-styret i til sammen fire år. Han forteller at det først og fremst var et kostnadsspørsmål om Avisa skulle få bestå som eget selskap eller ei.

– Vi synes det er mye penger å bruke drøyt 15.000 kroner hvert år på revisjon av et firma det er null aktivitet i. Det var penger ut av vinduet. Dette er penger som kom fra medlemmer og NJ, og det synes vi er litt råflott.

Han forklarer at siden OJ-styret også er generalforsamlingen til Avisa AS, kunne de selv ha lagt ned selskapet, men han mener det var viktig å få forankret et vedtak i årsmøtet. Og legger til at det heller ikke var et særlig kontroversielt forslag, det kom kun to spørsmål.

Vurdere behov

Domenet Avisa.no skal fortsatt være under kontroll av det til en hver tid sittende OJ-styret. Tetlie forteller at domenet koster OJ noen hundrelapper i året. Så spørs det om det fortsatt er behov for Avisa dersom det skulle oppstå konflikt mellom NJ og MBL.

– Den ble i hvert fall ikke planlagt brukt i forbindelse med mobiliseringen i år. Avisa skal ivareta informasjonsbehovet i en MBL-konflikt, og ha en sosial funksjon for de streikende. Det vil være mange nettaviser som vil være operative ved en konflikt, så det til enhver tid sittende OJ-styret må ta stilling til om Avisa skal være en del av mobiliseringen.

Powered by Labrador CMS