Markus Tobiassen (til venstre) og Kjetil Sæter er journalistene bak Tidal-saken. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen
Markus Tobiassen (til venstre) og Kjetil Sæter er journalistene bak Tidal-saken. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen

DN hadde ikke tid til å melde Tidal-saken på Dataskup, men lover å nominere den til vårens Skup

Vil fortelle detaljert om metoden de har brukt.

Publisert Sist oppdatert

Da nominasjonslisten til Dataskup var klar tidligere i høst, var det uten en av de største snakkisene hittil i år, Tidal-saken til Dagens Næringsliv (DN).

Det skyldes manglende tid, sier DNs journalist Kjetil Sæter.

– Åja, har fristen gått ut? Jeg skulle ønske døgnet hadde 24 timer til så jeg kunne fått sovet litt, sier Sæter til Journalisten.

Han forteller at han er dypt inne i et nytt, stort journalistisk prosjekt. Makker Markus Tobiassen gikk ut i pappapermisjon i vår og er ikke tilbake før jul.

– Jeg har aldri vært glad å gjøre noe halvveis, sier Sæter om manglende tid til å levere rapport til Dataskup.

Han understreker at journalistene kommer til Dataskup for å fortelle om prosjektet selv om det ikke er nominert til prisen.

Grundig metoderapport

DN-journalisten avviser at det i den manglende nominasjonen ligger en erkjennelse av at det var NTNU som ekstern organisasjon som leverte store deler av dataanalysen.

– Nei, på ingen måte. NTNU gjorde en strålende jobb med analyse av dataene, men det er mye spennende journalistisk metode å fortelle om også. Så skal jeg være ydmyk på at det er Markus som har gjort det meste av dataarbeidet hos oss.

Sæter lover at Tidal-saken vil bli nominert til Skup-prisen neste vår.

– Det kommer vi til å gjøre ordentlig ved å skrive veldig detaljert og åpent om metoden. Vi må ta en god og tung institusjon som Skup på alvor.

Powered by Labrador CMS