Like før sommeren begynner Andrea Gjestvang som fotojournalist i Journalisten. Foto: Privat
Like før sommeren begynner Andrea Gjestvang som fotojournalist i Journalisten. Foto: Privat

Andrea Gjestvang er ansatt i Journalisten

Den meritterte fotojournalisten skal løfte fagbladets visuelle uttrykk og dekning av fotojournalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Så er det klart, Andrea Gjestvang flytter hjem fra Berlin for å begynne som fotojournalist i Journalisten. Gjestvang har en bred og lang fartstid som fotograf i norske og internasjonale medier og har særlig arbeidet for VG, men har også levert til Time Magazine, New York Times, Süddeutsche Zeitung Magazin, Newsweek, Dagens Næringsliv og The Guardian for å nevne noen.

Gjestvang har også hatt flere utstillinger og har mottatt flere stipender i sitt virke som fotojournalist. Hun er nominert til Årets bilde 2016 og har tidligere vunnet 11 priser i ulike klasser i konkurransen. Hun er også belønnet med flere andre utmerkelser, deriblant Photographer of the Year under Sony World Photography Award.

Her kan du lese mer om Andrea Gjestvang

- Dette er veldig gledelig. Vi har selvsagt store forventninger til hva Andrea kan gjøre for å heve Journalisten. Gjennom de siste årene har vi forsøkt å øke vår dekning av fotojournalistikken, med Andrea i staben kommer den til å bli langt bedre, sier konstituert ansvarlig redaktør Martin Huseby Jensen.

Han forteller Journalisten mottok 30 søknader på den ledige stillingen. Et overveldende flertall var godt kvalifiserte og kunne helt sikkert gjort en god jobb, men valget falt på Gjestvang som begynner i Journalisten i begynnelsen av mai.

 Den nye fotojournalisten vil få mulighet til å utvikle og utforme innholdet i arbeidsdagen selv. 

– Jeg ser fram til spennende utfordringer og nye muligheter i Journalisten. Å øke fokuset på fotojournalistikken i en tid som er såpass utfordrende for faget vårt, er veldig viktig – og riktig. Med mitt engasjement og kunnskap om bransjen håper jeg å bli en ressurs, som kan løfte fram ulike problemstillinger, interessante bilder og prosjekter, og generelt hva som skjer innen fotojournalistikk i Norge og internasjonalt. På den måten ønsker jeg å øke forståelsen av hvor viktig visuell historiefortelling er, også blant beslutningstagere. Samtidig er jeg glad for at stillingen gir meg rom for å jobbe videre med egne prosjekter, slik at jeg også kan fortsette å være en ambisiøs dokumentarfotograf i et internasjonalt perspektiv, sier Andrea Gjestvang

Powered by Labrador CMS