Svein-Thore Gran. Foto: Birgit Dannenberg
Svein-Thore Gran. Foto: Birgit Dannenberg

18.500 til DN.no-ansatte

Men har fått dårligere pensjonsbetingelser.

Publisert Sist oppdatert

DN Nye Medier påvirkes ikke av MBL-oppgjøret som kom til løsning etter fjorten times megling på torsdag. Nettselskapet til NHST Media Group er et eget tariffområde. I god tid før det sentrale oppgjøret, kom redaksjonsklubben i næringslivsavisen til enighet med sine sjefer.

3,08 prosent økte lønna, eller 18.500 kroner.

– Vi har hatt forhandlinger og er kommet til enighet. Og det betyr sikkert at alle parter har strukket seg for å få det til, sier ansvarlig redaktør Svein-Thore Gran.

Beste

– Isolert sett er det et av de beste oppgjørene vi har hatt. Men det var også resultat av ganske langt forhandlinger. For vi gjorde samme som NJ i MBL-oppgjøret: Vi så noen år bakover og tok utgangspunkt i 2008-lønnen og gjorde det klart at vi må ha samme kjøpekraft i 2010. Dermed fikk vi dette – som er nesten det vi ba om, sier klubbleder Martin Riber Sparre.

Redaksjonsklubben har i forhandlingene fremholdt overfor ledelsen at medlemmene har mistet flere goder, som deler av kantinesubsidieringen. Og at de har fått det de karakteriserer som en dårligere pensjonsordning.

Pensjon

– Før hadde alle en livsvarig ytelsespensjon, men den nye ordningen tilsier den trappes ned til null etter fylte 84 år, alternativt kan vi velge innskuddspensjon hvor vi selv må ta risiko for avkastning. Så vi har fått dårligere pensjonsordninger.

Svekkelsen har klubben beregnet til et tap på 190.000 kroner i året etter fylte 84 år.

Klubblederen forklarer videre at en del av vaktene NJ-medlemmene har gått i turnus, nå er overført til ansatte som ikke er medlemmer i redaksjonsklubben. Sparre mener medlemmene nå har dårligere lønnsbetingelser enn man hadde i 2008 og 2009.

– Vi vet at bedriften ønsker å redusere kostnadsnivået, og mener at vi med dette oppgjøret i stor grad har bidratt til dette.

Powered by Labrador CMS