Svenske journalisters rettssak gjenopptatt

Forsvaret la fram ny video for retten i dag.

Rettssaken mot de to svenske journalistene Martin Schibbye og Johan Persson tok til igjen tirsdag. De to er tiltalt for ulovlig innreise til landet og for å ha støttet en terrororganisasjon. Selv har de innrømt ulovlig innreise.

Ny video

I denne runden er det forsvarsadvokatene som skal prosedere. Svenskene får dermed for første gang anledning til å forklare seg i rettssaken.

Ifølge svenske Journalisten la forsvaret til de to svenskene i formiddag fram en ny video som skal styrke at de to journalistene var i Etiopia som journalister.

– Johan nevner ONLF og Africa Oil, og det høres ut som de snakker om en reportasje og en story, sier avisas reporter Martin Edström, som er tilstede i Addis Abeda.

Hasteinnkalte krigsreportere svarte

Svenska Dagbladet skriver at to internasjonale krigskorrespondenter er hasteinnkalt for å vitne til svenskenes forsvar. Etter en nesten to timer lang prossedyre ble vitnene godkjent av dommeren.

Det er Daily Telegraphs Adrian Bloomfield og Voice of Americas Phil Ittner som skal vitne for svenskene.

Spørsmålene som i formiddag ble stilt til de to vitnene skal ifølge Journalisten.se ha dreid seg om hvordan man intervjuer terrorister og hvordan de forholder seg til begge sider i en konflikt.

Underkjente tiltalepunkt

Svenskene ble tatt til fange 1. juli etter å ha krysset grensa til Ogaden-provinsen i Etopia illegalt sammen med geriljasoldater fra opprørsgruppa ONLF. De ble senere sikteret for blant annet medvirkning til terror.

Under første del av rettssaken i oktober ble det lagt fram stillbilder og video som ifølge aktor beviste deres skyld. Men i begunnelsen av november meldte Sveriges Radio at dommeren underkjente tiltalepunktet om medlemskap i terrororganisasjonen og spionasje, samt anklagene om at de skal ha forsøkt å ødelegge oljeanlegg og militære installasjoner,

Powered by Labrador CMS