Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/University of Salford
Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/University of Salford

Undersøkelse: Mediebransjen er blitt mer digitalt moden

Samtidig venter medielederne at annonseinntektene fortsetter å falle betydelig.

Publisert Sist oppdatert

Mediebransjen blitt vesentlig mer digitalt moden sammenliknet med for ett år siden, skriver Mediebedriftenes Landsforening (MBL) på sine hjemmesider.

Konklusjonen er basert på svarene i et samarbeidsprosjekt med Capgemini Consulting om måling av digital modenhet i mediebransjen. Prosjektet startet i 2015 og i år har MBL og Capgemini gjennomført en oppfølgingsundersøkelse.

Målingen av digital modenhet handler om i hvor stor grad medieselskapene har digitalisert forretningsprosessene sine, og hvilken effekt det har på selskapenes prestasjoner.

Undersøkelsene i 2015 og 2016 har fått svar fra 234 mediehusledere, fordelt på 103 mediebedrifter. Respondentene har vært mediehusledere og medlemmer av MBL. I tillegg til besvarelsene fra medielederne er økonomiske prestasjonstall blitt brukt som underlag i studien.

Svarene i 2016 viser at bransjen har modnet både i form av hvilke digitale tiltak, hvordan bedriftene bruker kundeinnsikten og hvordan de styrer transformasjonen både på strategisk og operativt nivå. Det er spesielt de mediehusene som var minst digitale modne i 2015 som rapporterer de største framskrittene i 2016-undersøkelsen, skriver MBL.

Undersøkelsen viser en tro på at inntekter fra lesermarkedet kommer til å øke i viktighet for mediehusene de neste tre til fem årene. Ifølge svarene venter lederne at annonseinntektene fortsetter å synke til 35–40 prosent av mediehusenes inntekter om fem år, mot nesten 47 prosent i 2015.

Powered by Labrador CMS