Noen måneder etter at han begynte som toppsjef i Mecom, foreslår Tom Toumazis nå utbytte til aksjonærene. Foto: Martin Huseby Jensen
Noen måneder etter at han begynte som toppsjef i Mecom, foreslår Tom Toumazis nå utbytte til aksjonærene. Foto: Martin Huseby Jensen

For første gang siden 2005.

Mecom utbetaler utbytte

Mediekonsernet Mecom, som eier norske Edda Media, vil utbetale utbytte for første gang siden 2005. Selskapet foreslår et foreløpig utbytte på 5,5 eurocents, noe som tilsvarer 42 norske øre med dagens aksjekurs, ifølge en pressemelding.

Rettslig tillatelse

Utbetalingen av utbyttet skjer etter en kapitalreduksjon som er gjennomført tidligere. Mecom måtte også få rettslig tillatelse til reorganiseringen av kapitalen og utbetaling av utbytte. Det er denne tillatelsen selskapet nylig fikk fra britisk rett.

Selskapet handles ned 1,75 prosent på London-børs etter nyheten.

Ventet

Målt som andel av inntekter utgjorde den norske delen av mediekonsernet knappe 21 prosent ved siste resultatperiode, som sluttet 30. juni. Til resultatet bidro den norske delen av konsernet med en andel på drøyt 22 prosent.

Selskapet har også tidligere varslet at de ønsker å utbetale utbytte.

– Dette visste vi ville komme fordi det har vært varslet. Utbetalingen har med troverdighet rundt selskapet å gjøre. Den skal tilfredsstille utålmodige aksjonærer, sier konserntillitsvalgt Jan Erik Skau i Edda Media.

– For tidlig

Han mener likevel utbyttet utbetales for tidlig.

– Mecom har nedbetalt mye gjeld, men det er mer igjen. Vi bør få et stødigere økonomisk fundament.

Skau reagerer på at Mecom utbetaler utbytte til aksjonærene samtidig som ansatte opplever nedbemanninger.

–  Dette klinger ikke utbetalingen godt i de ansattes ører.

Mecom foreslår utbetalingen av utbyttet 26. oktober.

Journalisten fikk torsdag ettermiddag opplyst fra Mecom at selskapet har i omkring 106 millioner utestående aksjer. Det betyr at konsernet betaler ut knappe 46 millioner kroner i utbytte.