Truls Velgaard er styreleder i Edda Media. Foto: Kathrine Geard
Truls Velgaard er styreleder i Edda Media. Foto: Kathrine Geard

Polaris betaler 559 millioner

Ifølge melding fra Mecom til London-børsen. Samlet pris 675 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avtalen mellom Edda Media AS og Polaris Media AS ble undertegnet tirsdag kveld. Salget inkluderer ifølge børsmeldingen Sunnmørsposten AS, Romsdals Budstikke AS og deres andeler av Edda Distribusjon AS og Edda Ressurs AS. Overdragelsen er beregnet fullført i løpet av første halvdel av 2009.

Selskapene selges for 559,3 millioner kroner. I tillegg betaler Polaris 115,7 millioner for selskapenes kontantbeholdninger.

«Salget er avhengig av godkjennelse fra Mecoms banker og aksjonærer. Informasjon vil i den forbindelse bli sendt aksjonærene og norske myndigheter», heter det i meldingen til London Stock Exchange.

Mecom forutsetter altså godkjenning fra Konkurransetilsynet og Medietilsynet, noe som ikke skulle representere noe problem.

Styreleder i Edda Media, Truls Velgaard, sier i en kommentar at avtalen mellom Edda Media og Polaris Media er inngått som del av Mecoms arbeid med å styrke selskapets finansielle stilling i dagens krevende mediemarked.

– Avtalen betyr at Mecom både får frigjort midler til å nedbetale gjeld og kan fortsett som langsiktig eier i Norge. Avtalen er nødvendig og viktig for Mecom og skaper avklaring om Edda Medias videre utvikling. I den gitte situasjonen representerer avtalen en god løsning for våre virksomheter på Nordvestlandet og tilrettelegger for fremtidig samarbeid mellom Edda Media og Polaris, sier Velgaard.

Selskapene som nå er solgt bidro i 2008 med et overskudd før skatt på 58,8 millioner kroner. Ved årsskiftet var de bokført med en netto, samlet verdi på 824,9 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS