Klubbleder i Sandefjords Blad, Anders Mehlum Hasle. Foto: Kristine Løwe
Klubbleder i Sandefjords Blad, Anders Mehlum Hasle. Foto: Kristine Løwe

Takker Monty for mer tid til barna

Klubbleder i Sandefjords Blad gleder seg likevel ikke til dagens møte med Mecom-sjef David Montgomery.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Anders Mehlum Hasle har aldri hatt noen stor drøm om å møte Mecom-sjefen og frykter flere dårlige nyheter på dagens møte hos Norsk Journalistlag.

Mindre overtid, mer familie

– Jeg tror ikke det kommer flere kutt, men jeg frykter det, sier han. Han mener det nå bare er kjernefunksjoner igjen å kutte i Sandefjords Blad, hvor frilansbudsjettet er skåret hardt ned, alle nye investeringer frosset og all overtidsbruk må godkjennes av ledelsen i forkant.

Akkurat det siste er rent personlig en gevinst for klubblederen. Det gjør det lettere å gå hjem i tide og få mer tid med familien, men for avisa slår det negativt ut. Klubblederen mener samtidig at avisas ledelse er fratatt viktig myndighet.

– Når Sandefjords Blad skal fylle vakanser innefor budsjettet, må ansvarlig redaktør fylle ut et skjema og få det godkjent av styreleder. Det må føles som å bli satt under administrasjon, mener Mehlum Hasle.

Etterspør langsiktighet

Klubblederen spør seg selv hva Montgomery egentlig tenker.

– Hvis det finnes en langsiktig strategi, har i alle fall ikke jeg sett den. Mitt inntrykk er at det skal skvises så mye som mulig. Det høstes veldig mye mer enn det gjødsles og sås. Vi hadde 19 prosent driftsmargin i fjor, men jeg tror ikke det er nok – det blir aldri nok, tror Mehlum Hasle.

Han sier det ikke er lett å være ansatt i et konsern hvor de ansatte hele tiden lever i uvisshet om eierskapet.

– Jeg tror de fleste er misunnelige på Nordvestlandet, som nå er solgt. Jeg ville stemt for salg så lenge vilkårene hadde vært fornuftige. Slik det er nå, virker det som om hver Edda-ansatt er et mål for innsparing, ikke for produktutvikling. Dette gjelder ikke bare journalistene, men også de som jobber i markedsavdelingen. Sandefjords Blad er fortsatt et fint sted å jobbe, men mer på grunn av dem som jobber der enn forholdene vi jobber under.

(Artikkelen er oppdatert. Mehlum Hasle mener Journalisten må ha misforstått hans uttalelser om hvordan den økonomiske styringen påvirker redaksjonelle valg.)

Powered by Labrador CMS