Helge Olav Bergan. Foto: Advokatfirmaet Haavind AS
Helge Olav Bergan. Foto: Advokatfirmaet Haavind AS

Ny leder skal se på medieansvar

Helge Olav Bergan tar over som leder for Medieansvarsutvalget.

Publisert Sist oppdatert

Bergan tar over etter Janne Kristiansen som sa fra seg rollen som leder i utvalget da hun ble PST-sjef tidligere denne høsten. Kristiansen mente rollene som PST-sjef og leder for utvalget som skulle se på medieansvar, ikke lot seg forene.

Advokat Helge Olav Bergan er partner i advokatfirmaet Haavind hvor han har teknologi, industri og media som spesialområder. Ifølge en pressemelding er Bergan spesialist på feltene kringkasting, medie- og immaterialrett.

Bergan håper at nettopp denne kompetansen vil komme godt med i arbeidet som utvalgsleder.

– Så jeg håper jeg skal kunne komme med innspill i tillegg til å lede utvalget slik at vi kommer gjennom det vi skal, sier Bergan til Journalisten.

Etterlyst

Utvalgslederen sier han betrakter diskusjonen rundt ytringer på nett med bakgrunn i sin praksis som advokat i 15 år. Han ser han behov for en avklaring, men øsnker samtidig ikke å komme med noen erklæringer i dag.

– Regler og retningslinjer for ytringene på nett har vært etterlyst lenge og er viktig spesielt i forhold til de nye medieplattformene, ikke bare for nettavis men også sosiale medier. Publikum trenger å vite hvilke regler som finnes og hvor man finner dem.

Utvalget som tidligere kulturminister Trond Giske nedsatte før sommeren, har fått i oppdrag om å vurdere reglene om ansvar for ytringer i mediene. Dette inkluderer redaktøransvaret og kildevernet.

Medieansvarsutvalget skal også finne ut om det er behov for særskilte regler eller tjenester som skal sikre personvernet for enkeltpersoner i møte med mediene.

Powered by Labrador CMS