Inntektene fra reklame har falt kraftig i årets to første måneder, især for TV-markedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Inntektene fra reklame har falt kraftig i årets to første måneder, især for TV-markedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Reklameinntektene fortsetter å falle

– TV er den store taperen.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fallet i reklameinntektene for TV-markedet fortsetter og har gått ned rundt 120 millioner kroner fra februar i fjor til i år.

Lineær-TV har i januar og februar en markedsandel på 39,3 prosent, mot en andel på 41,3 prosent i samme periode i fjor.

Det viser tall fra Mediebarometeret.

Norske mediebyråer kjøpte til sammen reklame for 1,53 milliarder kroner i januar og februar, en nedgang på 12,1 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

Daglig leder Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen sier TV er den store taperen i årets to første måneder. Hun mener nedgangen trolig skyldes nedgang i TV-seere, spesielt i de mest attraktive målgruppene for annonsører.

Kinoreklame og utendørsreklame var blant vinnerne i fjor. I årets to første måneder falt inntektene for kinoreklame 12,5 prosent og utendørsreklame 9 prosent sammenlignet med samme periode i 2018. Radio fortsetter å tape terreng slik de gjorde i hele 2018, og har en tilbakegang på 19,6 prosent.

Mens dagspresse faller med 10,3 prosent, faller ukepresse med hele 21,6 prosent.

Også inntektene for reklame på internett falt i starten av det nye året. Nedgangen er på 7,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Powered by Labrador CMS