NRK:

NRK sendte nødlanding direkte i august. Foto: NRK
NRK sendte nødlanding direkte i august. Foto: NRK

Nød=landing i Kring=kastings=rådet

Skal vurdere direktesending fra Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På den siste dagen i august måtte et charterfly avbryte ruten til Kreta fordi det fikk problemer da det tok av fra Gardermoen. Flyet sirklet en stund over Østfold før det like før klokka 21.30 søndag 31. august nødlandet på hovedflyplassen.

Potensiell katastrofe

Da var nødlandingen allerede i medienes overskrifter. NRK valgte å avbryte sitt ordinære sendeskjema like før klokka 21 for å følge hendelsen direkte. De dekket flyets retur til flyplassen og sendte landingen av flyet med 190 passasjerer ombord direkte.

Dette har seere reagert på overfor Kringkastingsrådet, som har valgt å ta opp publiseringen til diskusjon på sitt møte kommende torsdag. Rådet spør om det var rett av NRK å sende direkte fra nødlandingen. På bakgrunn av klageres påstander om at seerne kunne blitt vitne til en direktesendt katastrofe, vil rådet vite hvilke etiske vurderinger allmennkringkasteren gjorde.

– Spørsmålet blir om vi nærmer oss amerikanske tilstander, hvor vi ser helikoptre fly lavt over skoler hvor det pågår en gisselaksjon, og sender direkte, sier rådssekretær Erik-Berg Hansen til Aftenposten.

OL

På programmet står også en diskusjon rundt NRKs dekning av Oslos kamp for å få vinterlekene i 2022. Rådet vil blant annet diskutere medias rolle i OL-saken. Diskusjonen innledes av sportsredaktør i Dagsavisen og leder i Norske Sportsjournalisters forbund, Reidar Sollie.

Rådet inviterer også til debatt om hvor stor andel av NRKs innhold som skal være eksterne produksjoner, samt NRKs dramasatsing i kjølvannet av stormen rundt Drama-avdelingen for to år siden.

Powered by Labrador CMS