Nå får bylineskandalen i USA konsekvenser. Illustrasjonsfoto: Flickr/Roy Gallup
Nå får bylineskandalen i USA konsekvenser. Illustrasjonsfoto: Flickr/Roy Gallup

Bylineskandale får konsekvenser

Storavis bryter samarbeid.

I forrige uke skrev Journalisten om flere amerikanske aviser som har outsourcet hyperlokale nyheter til selskapet Journatic. Tidligere i måneden sprakk nyheten om at dette selskapet har forfalsket byliner for å få saker til å fremstå som lokalt skrevet. I virkeligheten har blant annet medarbeidere i Asia skrevet sakene.

Forlater Journatic

Nå får skandalen konsekvenser. I helgen sluttet Mike Fourcher, som er en av redaktørene i Journatic, fordi han og selskapets grunnleggere er fundamentalt uenige om etiske og organisasjonsmessige temaer. Det skriver nettstedet Poynter, som er en amerikansk utdanningsinstitusjon innenfor journalistikk.

Avgangen skjer etter at Chicago Tribune annonserte at de avbryter samarbeidet med Journatic, som avisas eierselskap har eierinteresser i.

Fabrikerte sitat

– Vi gjorde beslutningen etter at det fredag ble kjent at en sportsartikkel publisert i denne ukens Deerfield TribLocal inneholder elementer som er plagiert og fabrikkert, heter det i meldingen fra Chicago Tribune, som driver TribLocal-nettverket, gjengitt hos Poynter.

Et av sitatene i historien ble opprinnelig publisert 7. juni, mens et annet sitat ble fabrikkert basert på en historie som ble publisert 29. mars på et annet nettsted.

Chicago Tribune skriver at de tar hendelsene alvorlig, og at de ikke vil bruke innhold fra Journatic igjen før de er sikre på at selskapet følger avisas standarder.

– Ikke lyv

I et internt notat svarer redaktør Amanda Smith-Teutsch i Journatic de ansatte på den siste utviklingen. Der heter det at alle beholder jobbene, men at de ikke vil produsere for TricLocal inntil videre.

Samtidig minner redaktøren om hvordan de ansatte i Journatic skal jobbe framover. Hun understreker at de ansatte ikke må lyve om hvem de jobber for, eller hvor de jobber fra. Redaktøren minner også om at de ansatte ikke må ta informasjon fra andre kilder og hevde at den er deres egen.

– Dette gjelder ALLE KILDER og ALLE SPOR. VÆR 100 PROSENT KLAR PÅ HVOR DU HENTET INFORMASJON TIL ARTIKKELEN FRA, heter det i notatet (originale versaler), som er gjengitt hos Poynter.

– IKKE LYV OM NAVNET DITT. Hvis noen av dere jobber under et antatt navn, er tiden nå inne for å fortelle meg, skriver Smith-Teutsch.

Powered by Labrador CMS