Leder Knut Olav Åmås i mediemangfoldsutvalget. Foto: Birgit Dannenberg
Leder Knut Olav Åmås i mediemangfoldsutvalget. Foto: Birgit Dannenberg

Utvalget jobber mot klokken med kommersiell allmennkringkasting

Knut Olav Åmås i Mediemangfoldsutvalget måtte utsette utenlandsreise for å få ferdig rapporten.

Publisert Sist oppdatert

Det var 19. september at utvalget fikk i oppdrag fra Kulturdepartementet å utrede og vurdere fire helt konkrete modeller for kompensasjon av en kommersiell allmennkringkaster. Dette i tillegg til å se på bredden i den norske mediepolitikken. 

Mediemangfoldsutvalget

Utvalget besår av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, TV 2-direktør Olav T. Sandnes, lederen i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Randi Øgrey, lokalaviseier Ivar Rusdal, Bø Blad-redaktør Hilde Eika Nesje, rådgiver og dr. oecon. Ellen Altenborg, Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås, UIB-professor Hallvard Moe, Aller-direktør Hildegunn Soldal og Nettavis-redaktør Gunnar Stavrum.

Kilde: Dagens Næringsliv

Ifølge Dagens Næringsliv har utvalget jobbet intenst med å få ferdig rapporten. De har de siste tre ukene hatt tre fulle utvalgsmøter, mot normalt ett hver måned. Etter det DN kjenner til er utvalgsmedlemmene frustrerte over den korte tidsfristen. Leder Knut Olav Åmås i utvalget måtte utsette en utenlandsreise for å jobbe med rapporten hele helgen. 

Les også: Grande leser TV 2-rapport som partsinnlegg

– Dette fordi oppdraget er så omfattende og ikke minst fordi det har en så uhyre kort tidsfrist, sier han til DN. Han forteller om en særdeles vanskelig og krevende tid, og skildrer en intens stemning.

Delutredningen leveres til Kulturdepartementet mandag kveld, og presenteres tirsdag morgen. 

Mediepolitisk talsmann Arild Grande mener det er statsrådens ansvar at utvalget har fått kort tid på seg. Statssekretær Bård Folke Fredriksen hevder Stortinget har skylden.