Marianne Drivdal. Foto: Medienettverket
Marianne Drivdal. Foto: Medienettverket

Sørlending årets kvinnelige medieleder

Marianne Drivdal, redaktør og disponent i Tvedestrandsposten, er kåret til årets kvinnelige medieleder.

Publisert Sist oppdatert

For ellevte gang har Medienettverket delt ut prisen for årets kvinnelige medieleder. Og for første gang går prisen til Sørlandet, nærmere bestemt til Tvedestrandspostens redaktør og disponent.

Fra grått til godt

Marianne Drivdal begynte som redaktør og disponent i Tvedestrandsposten i 2003. Hun overtok jobben etter to menn, heter det i meldingen fra Medienettverket.

– Prisen for 2009 går til en medieleder som også i krisetider har klart å både øke opplaget og driftsmarginene for sin bedrift. Fra å være en grå lokalavis med dårlig økonomi og synkende opplag, er Tvedestrandsposten de siste årene forvandlet til en moderne lokalavis med økende opplag og solid økonomi, skriver juryen i sin begrunnelse og forklarer videre at avisen i 2008 oppnådde sitt beste årsresultat noensinne. Tvedestrandsposten leverte da en driftsmargin på 13,2 prosent.

– Tvedestrandsposten setter dagsorden i lokalmiljøet og er ikke redd for å ta opp kontroversielle saker. Prisvinneren har også, med svært små ressurser, bygget opp avisens nettutgave. Drivdal fortjener også ros for å være bevisst på å rekruttere kvinner og fremstår som en tydelig og engasjert leder. I avisens redaksjon er kvinnene i flertall.

Juryen har bestått av: Synnøve Skeie Fosse (juryleder), Grethe Gynnild Johnsen, NRK, Gro Møllerstad, Hodejegerne, Berit Nyman, Fagpressen, Pål Bjerketvedt, NTB og Trine Østlyngen.

Powered by Labrador CMS