Even Tryve Hansen, Fagpressen. Foto: Birgit Dannenberg
Even Tryve Hansen, Fagpressen. Foto: Birgit Dannenberg

Støtter ny mediemelding

Fagpressen er villig til å vente på avklaring av mediestøtten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Even Trygve Hansen i Den Norske Fagpresses Forening gir sin støtte til en mulig mediemelding fra Kulturdepartementet.

Departementet vurderer

Det var i forrige uke det ble kjent at departementet vurderer en ny mediemelding. Årsaken er de mange utredningene på mediefeltet om mediestøtte, medieansvar og medieeierskap i det siste. Det er dessuten ti år siden forrige melding for hele mediefeltet ble sendt Stortinget.

– Det kan være bra å sette foten i bakken og se på hele området. Men dette er bare løse tanker, sa statssekretær Roger Solheim til Journalisten om en mulig mediemelding.

Kan vente

Fagpressen mener det kan være en god løsning å se helhetlig på hele mediefeltet i en ny stortingsmelding.

– Det er så mange ting som er i spill nå. Sånn som eierskap, offentlige avgifter på medier og redaktøransvar. Vi har etterlyst en helhetlig mediepolitikk i 13 år, og da kan vi godt vente ett år hvis det blir bedre av det. Det har bransjen råd til, sier Hansen.

Må forankres politisk

Direktøren mener det er viktig med en gjennomgang av konsekvensene de ulike medieutredningene har for hverandre. Han mener også at partiene må sette mediepolitikk høyere på dagsorden.

– Det er valg om to år. Det er viktig at partiene tar diskusjonen innad og forankrer mediepolitikken i partiorganisasjonen. Dette er viktige ting som handler om norsk språk og kultur at det ikke kan komme langt ut i partiprogrammene.

Resultater

Både Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening tok i forrige uke til orde for at det snart må komme konkrete resultater ut av de ulike medieutredningene.

– Vi har behov for konkret handling i stedet for nye store rapporter, sa NJ-leder Elin Floberghagen til Journalisten i forrige uke.

Powered by Labrador CMS