Dagbladet kåret til årets avis

- Dette henger høyt.

Under den store prisfesten i regi av Mediebedriftenes Landsforening under Nordiske Mediedager i Bergen er det klart at Dagbladet stikker av med prisen som årets avis.

Avisen var nominert i klassen i konkurranse med Aftenposten, Adresseavisen og Morgenbladet.

Drevet fram av entusiasme

Ifølge juryens begrunnelse er det ingen tvil om at Dagbladets positive momentum har spilt inn i vurderingen før kåringen:

«Årets avis er innovative og har gjort endringer i papirutgaven som det legges merke til. Avisen har hatt mange sterke redaksjonelle saker som har satt dagsorden, og i helgen er de en av kongene i avismagasin floraen.

Avisen fremstår med en entusiasme som er beundringsverdig sett i lys av de vanskelige årene de har bak seg. Gjennom målrettet arbeid har avisen det siste året styrket sitt merkevarenavn vesentlig, de ble også kåret til en av opplagsvinnerne i 2011.»

- Vi er naturligvis stolte av dette og vi er glade. Dette henger høyt, sier sjefredaktør John Arne Markussen tydelig stolt.

En stor seier

I fjor ble opplagsutviklingen snudd på hodet og Dagbladet økte antall solgte aviser. Og nå blir det garantert gullpil i torsdagens avis, forteller han og humrer fornøyd når Journalisten spør om den er klar.

– Dette oppleves som en seier for redaksjonskollektive Dagbladet er. Jeg må bare sende mine gratulasjoner og takk til gjengen som får denne anerkjennelsen.

Nå venter Markussen på at tyngdekraften skal slå inn og opplagstendensen snur igjen. I mellomtiden vil han nyte prisen.

Dagbladet er de siste to årene blitt viktigere etter at vi har markert oss som nyhetsavis og en agendasetter. Og så må vi være realister og forstå at tyngdekraften gjelder. I mellomtiden skal jeg suge på denne karamellen.

Tidligere på kvelden vant tre Dagblad-journalister også Den store journalistprisen.

Årets avis er innovative og har gjort endringer i papirutgaven som det legges merke til. Avisen har hatt mange sterke redaksjonelle saker som har satt dagsorden, og i helgen er de en av kongene i avismagasin floraen.

Avisen fremstår med en entusiasme som er beundringsverdig sett i lys av de vanskelige årene de har bak seg. Gjennom målrettet arbeid har avisen det siste året styrket sitt merkevarenavn vesentlig, de ble også kåret til en av opplagsvinnerne i 2011.
Powered by Labrador CMS