Trond Giske. Foto: Birgit Dannenberg
Trond Giske. Foto: Birgit Dannenberg

– Ikke et forhandlingsutvalg

Giske vil ikke at mediestøtteutvalget skal forhandle om hvem som får pengene.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det kjent hvem som skal sitte i mediestøtteutvalget, og hva utvalgets mandat går ut på.

– Vi har bevisst forsøkt å unngå å få et utvalg som representerer hver sin del av bransjen. Helt har vi ikke klart å unngå det, men folkene har friere oppgaver nå enn tidligere, sier kulturminister Trond Giske. Dette gjelder blant andre Olav Terje Bergo som Giske mener ikke ville vært med dersom han fortsatt satt som ansvarlig redaktør i Bergensavisen.

Overordnet

Statsråden forklarer at han ikke ønsket et utvalg hvor representantene sitter og kjøpslår om hvor mye penger hver kanal skal få.

Giske legger vekt på at mandatet til utvalget er åpent. Dermed er det opp til utvalget om det blant annet vil drøfte momsfritaket til fagpressen.

– De vil sikkert søke innspill bredt. Det blir en høring fra alle kanaler, og jeg håper at de vil ha et åpent arbeid, sier Giske.

At flere aviser i en tid med røde tall helst hadde sett de var representert, mener Giske blir feil utgangspunkt.

– Det er en konkjunktursituasjon nå som gir røde tall, så det er grenser for hvor store justeringer vi kan gjøre. Vi har riktig nok lagt opp til prisjustering i år, men det er gode og dårlige tider i bransjen, og man må legge opp i de gode tidene for å møte de dårlige.

Rød i toppen

Administrerende direktør Even Trygve Hansen i Fagpressen har gjennom flere år vært pådriver for å få på plass et slikt utvalg gjennom debatter og kronikker. Hans først reaksjon var ikke direkte positiv.

– Jeg skal innrømme at jeg ble litt rød i toppen med en gang. For det ikke var noen representanter fra fagpressen der. Men jeg er blitt forsikret av Giske om at vi skal bli hørt. Og jeg synes at utvalget fremstår som dynamisk og spennende, sier han.

Utvalgets innstilling vil bli praktisk politikk ved statsbudsjettet for 2012. En innstilling ventes på nyåret 2011.

Powered by Labrador CMS