8,5 millioner kroner til IJ

Fikk ikke økt offentlig støtte i 2012.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Institutt for journalistikk får overført 8,5 millioner offentlige kroner over kullturbudsjettet. Det kommer fram i Kulturdepartementets tildelingsbrev til Medietilsynet.

Som ventet

Instituttleder Frode Rekve er fornøyd med summen, og sier at det er på linje med hva IJ har mottatt de siste årene. De offentlige kronene utgjør litt under en tredel av instituttets totalbudsjett.

– Det er som ventet, og veldig hyggelig. Jeg er glad og ydmyk. Vi skulle gjerne hatt mer, men er glad for det vi får, sier Rekve.

Mindre pott

Overføringen til IJ er en del av potten som går til anvendt medieforskning og etterutdanning. Totalt er denne potten på 12,5 millioner kroner. Dette er ned med knapt en halv million kronerfra hva som ble foreslått da statsbudsjettet ble lagt fram i fjor høst.

Rådet for anvendt medieforskning (RAM) får overført 2,9 millioner kroner, mens Mediebedriftenes landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA) får 550.000 kroner hver. 

Økt pressestøtte

Pressestøttepotten økes for inneværende år med 2,3 prosent. Totalt skal 288 millioner kroner fordeles på en rekke aviser rundt om i Norge. Hvordan fordelingen blir på de ulike avisene blir først klar til høsten.

Ellers viser tildelingsbrevet at tilskuddet til samiske aviser i år blir på 23,4 millioner kroner. Dette er opp en drøy million kroner fra regnskapsåret 2010.

Powered by Labrador CMS