Radiostasjonene klarer ikke levere som lovet

Må sende mer lokalt innhold eller bli til nisjeradio.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En gjennomgang foretatt av Medietilsynet viser at flere allmennradioer ikke oppfyller minstekravet på 30 minutter med originalt lokalt innhold. Flere av kanalene bruker heller ikke retten til 12 timers sendetid.

Medietilsynet ber derfor enkelte lokalradioer øke sendetiden og sende mer lokalt innhold, eller skifte konsesjonstype til nisjeradio.

Fleksible

Rådgiver Lars Erik Krogsrud i Medietilsynet sier de ønsker å tilby en fleksibel løsning til radiokanalene som ikke klarer å levere like mye innhold som de en gang lovet.

– Vi kan gi sanksjoner til radioene det gjelder, men vi vil heller bruke mykere virkemidler. Radioene kan søke om en konsesjonstype som er mer i tråd med deres ambisjonsnivå, sier Krogsrud.

For nisjeradioer stilles det ikke krav om sendinger alle hverdager, og heller ikke til lokalt innhold.

Økonomi avgjør

Medietilsynet har sendt brev til 12 allmennradioer, som særlig er mindre lokalradioer rundt i landet. Radio Ytringen i Rørvik er en av kanalene som er blitt kontaktet, men har ikke tatt en avgjørelse i saken. Aksel Kirkeby-Garstad i Radio Ytringen er usikker på om det er økonomisk gjennomførbart å øke sendetiden.

– Vi vet ikke helt hva det vil innebære for oss å skifte konsesjonstype, men det er et alternativ, sier Kirkeby-Garstad.

Av de konsesjonærene Journalisten har vært i kontakt med, har de tatt stilling til brevet fra tilsynet.

Powered by Labrador CMS