Geir Engen i Mediebedriftenes Klareringstjeneste. Foto: MBL
Geir Engen i Mediebedriftenes Klareringstjeneste. Foto: MBL

Forlik om digital kopiering

Meltwater News og Mediebedriftenes Klareringstjeneste avslutter mangeårig rettstvist.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De to partene har inngått en avtale, etter å ha vært dypt uenige om anvendelsen av åndsverksloven for innhold på internett. I 2009 seiret Mediebedriftenes Klareringstjeneste, som er en del av virksomheten til Mediebedriftenes Landsforening, i Oslo tingrett. Meltwater News ble da dømt til å betale 4,4 millioner til utgivere og opphavspersoner. Også internasjonalt har Meltwater ligget i konflikt med utgivere.

- Større oppside

- I stedet for å bruke penger og krefter i rettssystemet har partene signert en avtale hvor vi definerer et samarbeid for å gjøre oppsiden større for alle, sier Jørn Lyseggen, administrerende direktør i Meltwater Group, i en felles pressemelding fra partene.

-Med denne avtalen er våre kunder sikret overvåkning også av innhold som i framtiden kan bli betalt digitalt innhold, sier Lyseggen.

Også bak murene

Avtalen sikrer inntekter til Klareringstjenesten og dermed også til avisene. Den åpner også for at utgiverne kan få solgt innholdet bak betalingsløsninger til bedriftskunder. Klareringstjenesten og Meltwater News ser store muligheter i at markedet for innholdstjenester til bedriftsmarkedet i Norge utvikles.

-Vi er selvfølgelig glade for at vi har forliket saken, men det viktigste for oss er at vi også har funnet en god modell for framtidig samarbeid, sier daglig leder i Klareringstjenesten, Geir E. Engen.

Vil bli tilbudt andre

- I tiden som kommer vil avisene velge en rekke ulike modeller for salg av digitalt innhold. Avtalen vi nå har fått på plass med Meltwater News innebærer at den enkelte avis kan velge den løsningen som best er tilpasset deres forretningsmodell. Avtalen vi har inngått med Meltwater News vil også bli tilbudt andre selskaper, sier Engen.

Powered by Labrador CMS