Ja til RA-kjøp

Mentor Medier har sjekket verdiene og overtar alle aksjene 1. oktober.

Styret i Mentor Medier besluttet torsdag ettermiddag å kjøpe 100 prosent av aksjene i Rogalands Avis. Som kjent ble det inngått en intensjonsavtale om kjøp med Tanke Media AS 14. august.

Fra 1. januar 2015, tolv måneder etter at RA reduserte til tre ukentlige utgivelser, vil avisa på nytt komme ut seks dager i uka på papir. 

RA skal driftes i tett samarbeid med Dagsavisen, slås det fast i en pressemelding. Dagsavisens sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm vil gå inn som administrerende direktør i RA, mens Bjørn Sæbø fortsetter som sjefredaktør.

Mentor Medier har hatt en økonomisk gjennomgang, en såkalt due dilligenc, av RAs regnskaper og balanse. Det framgår ikke av pressemeldingen hva konsernet betaler for Stavanger-avisa.

RA kom ut av 2013 med et årsresultat før skatt på minus 910.000 kroner, mot en underskudd på hele 7,2 millioner kroner i 2012. Egenkapitalandelen var imidlertid på minus 46,2 prosent, noe som betyr at gjelda var betydelig større enn verdiene i selskapet. 

– Jeg er glad for at styret i Mentor Medier har gitt klarsignal for dette spennende prosjektet, uttaler Mentor Mediers konsernsjef Helge Simonnes.

Lysholm legger til:

– Vi er overøst med gratulasjoner etter at planene ble kjent, og det er tydelig at folk gleder seg til å få RA seks dager i uka på papir. Nå ser vi fram til å kombinere alt det lokale innholdet i RA i dag med det beste fra Dagsavisen.

Han har sin første arbeidsdag i RA førstkommende mandag, selv om Mentor Media formelt først overtar aksjene 1. oktober.

 

Powered by Labrador CMS