NRKs Christian Strand intervjuer delegasjonen fra Malta.  Foto: Alain Douit (EBU)
NRKs Christian Strand intervjuer delegasjonen fra Malta. Foto: Alain Douit (EBU)

Presserekord i Oslo

Aldri før har Oslo vært beleiret av så mange pressefolk.

Publisert Sist oppdatert

Eurovision har stor medieinteresse, i hvert fall om man skal måle i antall akkrediterte pressefolk. For gjennom de neste par ukene vil 2100 pressefolk følge med deltakere fra sine respektive land gjennom semifinaler, og kanskje helt til finalen og toppen av pallen.

Ikke overraskende er det arrangørlandet som stiller med største delegasjonen. 366 av de akkrediterte kommer fra norske redaksjoner, opplyser presseansvarlig Peter Svaar. En av grunnene er ifølge Svaar at mange jobber på skift. Tyskland kommer like bak, med rundt 350 pressefolk til stede.

Fans

Eller, det er nok ikke slik at alle som er presseakkrediterte er folk som man naturlig tenker på som pressefolk.

– Det er en ganske dårlig skjult hemmelighet at det er fanpresse blant de akkrediterte journalistene, sier Svaar.

Han forklarer at det er vanskelig for NRK å avgjøre hvilke journalister som skal med i den kypriotiske eller tyske delegasjonen. Derfor er det lokale representanter på Kypros eller i Tyskland som avgjør hvilke pressefolk som får dekke finalen i Norge.

Svaar forteller at stressnivået falt betraktelig etter at de første øvelsene startet søndag. Da går alt på autopilot, sier han og viser til at journalistene fra de forskjellige landene gjerne følger sine egne delegasjoner med et ferdig opplegg.

Gratis

Og så kan man jo gjerne tenke seg at det finnes en og annen journalist som ikke har altfor store ambisjoner om å levere til hjemmeredaksjonen, enten den befinner seg i Akersgata eller i Fleet Street. Svaar mener at det likevel ikke vil være noen overvekt av gratispassasjerer.

– Akkrediteringen gir ikke billett til showene, men tilgang til prøvene og pressekonferansene.

Powered by Labrador CMS