Trond Giske og Hans-Tore Bjerkaas i et lystig øyeblikk på pressekonferansen i dag. Foto: Birgit Dannenberg
Trond Giske og Hans-Tore Bjerkaas i et lystig øyeblikk på pressekonferansen i dag. Foto: Birgit Dannenberg

Ser lyst på MGP-finansiering

NRK har begynt å hente inn tallene.

Publisert Sist oppdatert

Trolig vil finalen i Melodi Grand Prix (MGP) komme på rundt 150 millioner kroner, men det er ikke dermed sagt at NRK trenger så mye ekstra for å produsere programmet.

– Det er litt tidlig å si nøyaktig hvor dyrt dette vil bli. Men det kan komme på rundt 150 millioner kroner, forklarte kulturminister Trond Giske under en pressekonferanse i dag.

150 mill.

Til stede på pressekonferansen var også kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas som styrer og eier innholdsproduksjonen under finalen.

Bjerkaas forklarte at NRK nå arbeider med å hente inn informasjon om hva som kreves for å arrangere finalen. Det er på det rene at den norske finalen ikke vil bli på langt nær så dyr som finalen i Moskva. Der endte regningen på 270 millioner kroner. Beløpet på 150 millioner kroner er basert på kostnadene ved finalen i Finland i 2007.

Kringkastingssjefen gjorde det samtidig klart at det ikke er slik at NRK trenger 150 millioner kroner i ekstra bevilgninger neste år. Han viste til at det også kommer inntekter gjennom et mindre dekningsbidrag fra den Europeiske kringkastingsunion (EBU), billett- og sms-inntekter i tillegg til sponsorsalg.

– Så om NRK skulle be om 100 millioner ekstra, så slår du hælene sammen og åpner kassen?

– Foreløpige tall viser at vi ikke vil komme opp i beløp på den størrelsen, svarte Bjerkaas på Journalistens spørsmål til statsråden.

TV 2-frieri

Det kan være aktuelt med ekstra bevilgninger for å få til arrangementet som siden Norge sist arrangerte MGP i 1996 har vokst betraktelig på kostnadssiden.

– NRK blir viktigere og viktigere i en kommersiell verden. Det er klart at det er en ekstra belastning for NRK, men om tilskuddet vil gå over ordinært budsjett eller som ekstra bevilgning får vi se, sa Giske.

Bjerkaas gjorde det klart at NRK vil stå for produksjonen selv.

– Vi vil lage det selv, men trenger hjelp, sa Bjerkaas.

– Betyr det at du nå frir til TV 2?

– Prinsipielt, ja.

 

Powered by Labrador CMS