Fra høyre: Doost Mohammed (Pakistan), Hugo Sandoval (Chile) sittende, Anna Maria Gentili (Italia) sittende, Muhammed Anwar Soofi (Pakistan) bak, Mansoor Habib Khael (Afghanistan), Olena Studennikova (Ukrania), Abdi Hussain (Somalia). Foto: Kristine Løwe
Fra høyre: Doost Mohammed (Pakistan), Hugo Sandoval (Chile) sittende, Anna Maria Gentili (Italia) sittende, Muhammed Anwar Soofi (Pakistan) bak, Mansoor Habib Khael (Afghanistan), Olena Studennikova (Ukrania), Abdi Hussain (Somalia). Foto: Kristine Løwe

Minoritetsspråklige vil starte nye medier

Motemagasin for muslimske jenter blant prosjektene.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble interesseorganisasjonen Minoritets Media Forum (MMF) dannet i etterkant av et todagers seminar for minoritetsspråklige publikasjoner ved Institutt for Journalistikk (IJ) i Fredrikstad.

Enklere tilgang til statlige tilskudd til minoritetsspråklige publikasjoner står øverst på programmet for den nye organisasjonen.

Innføring i gründervirksomhet

Journalister fra 13 forskjellige land deltok på kurset som skulle gi en innføring i hvordan starte egne publikasjoner og var et samarbeid mellom IJ, Medietilsynet og Landslaget for Lokalaviser (LLA).

Ideen til en egen interesseorganisasjon som skal jobbe med at flere får tilgang til og informasjon om det som finnes av støtte og ressurser for minoritetsspråklige journalister som går med en gründer i magen, ble født under kurset.

Liberalisering

– Vi har satt ned en arbeidsgruppe og planlegger landsmøte neste år. Rent praktisk er det å lansere en egen nettside den første oppgaven, men politisk er den viktigste oppgaven å jobbe for en liberalisering av tilgang til de midlene Kulturdepartementet disponerer for støtte til minoritetsspråklige medier, sa en av organisasjonsgrunnleggerne, Hugo Sandoval fra Chile.

Interesseorganisasjonen fikk navnet Minoritets Media Forum (MMF) fordi ikke alle som står bak har journalistfaglig bakgrunn. 13 forskjellige land var representert under kurset i Fredrikstad, som hadde 35 deltakere.

Flere prosjekter for oppstart av publikasjoner ble presentert og drøftet under kurset, de fleste tospråklige. Av disse skal IJ velge ut fire som skal få videre støtte fra Medietilsynet.

Blant oppstartsideene som ble lansert på seminaret, var et motemagasin for muslimske jenter.

Vil styrke dialog

– Vi ønsker å styrke dialogen gjennom medieprosjektene våre, oppgaven blir å bygge en bru til det norske samfunnet. Det er mye entusiasme bak disse prosjektene, mange har jobbet og stått på lenge. Vi har fått veldig god drahjelp fra IJ her på kurset, og ønsker videre støtte fra Medietilsynet og Norsk Journalistlag (NJ), sa Sandoval.

De som står bak den nye interesseorganisasjonen er bosatt i forskjellige deler av Norge, så i første omgang vil samtalene foregå på nett.

Powered by Labrador CMS