Frykter for lokal-tv

Ekspert tror flere stasjoner vil bli lagt ned.

I løpet av de siste par månedene har fem lokal-tv-stasjoner vært på randen av å bli lagt ned. Nå tror medieekspert at flere stasjoner vil bli lagt ned på sikt.

– Dette er en utvikling vi bare har gått og ventet på. Det skjer med lokal-tv som med tv for øvrig, utfordringen fra internett-tv blir stadig større, og da havner lokal-tv nederst på rangstigen. Det er noen få stasjoner som klarer seg bra, men teknologien har innhentet dette markedet. Derfor tror jeg vi vil få se at flere stasjoner vil følge i kjølvannet av de fire som alt er vedtatt nedlagt, tiden har egentlig vært moden en stund, sier medieekspert Erik Wilberg til Aftenposten.

– Eierne ser at de går tøffe tider i møte, og har nok ikke råd til å se på de langsiktige mulighetene som kan finnes ved å holde disse stasjonene flytende. Dessuten er det kostbart å lage tv, uansett om du lager et godt program for 50.000 seere eller for 4,5 millioner potensielle seere. Politisk kan man jo stille seg spørsmål om myndighetene er for mediemangfold, og at de på sikt kanskje burde se på støtteordninger for andre medier, lik pressestøtten for aviser, sier styreleder Arne-Inge Christophersen i MIO.

Originalartikkelen er ikke publisert på nett og kan derfor ikke lenkes til.

Powered by Labrador CMS