STUP-LEDER: Mona Askerød går fra rådgivervikariat i NJ til jobb som leder for Stup. Foto: Birgit Dannenberg

Mona Askerød skal lede Stup

Blir misjonær for medieansattes studiepermisjons- og stipendordninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styrelederen for Studiepermisjons- og stipendordningene for ansatte i norske medier (Stup), Teddy Madsen, ønsket seg en utadvent Stup-leder med godt humør. Det har han tydeligvis fått når Stup-styret nå har ansatt Mona Askerød (39) i jobben.

Askerød har bakgrunn som journalist, blant annet i Nationen, Nynorsk Pressekontor og Østhavet i Vardø. Hun er i ferd med å avslutte et vikariat som rådgiver i Norsk Journalistlags sekretariat.

– Den beste

Stup-styret vedtok 20. oktober å ansette en egen leder for etterutdanningsvirksomheten. Ved utløpet av søknadsfristen 17. november hadde 15 personer søkt på stillingen. Sju var inne til førstegangsintervju, og tre gikk videre til en finalerunde.

– Det var et tett finaleheat og ingen lett oppgave. Men når én vinner, så er det fordi vedkommende er den beste. Dette er en jobb som passer perfekt til Mona. Hun har god organisasjonserfaring, er entusiastisk og er levende opptatt av Stup og det vi driver med. Hun har også erfaring som varamedlem i Stup-styret, sier Teddy Madsen, til daglig redaktør i VG.

Han legger vekt på at Askerød skal ha tett kontakt med tilbyderne av kurs, blant annet ved å sette kursopplegg ut på anbud. Målet er at Stup opparbeider et mer omfattende tilbud til brukerne.

Forveksler Stup og Skup

– Vi har også en stor jobb å gjøre i forhold til brukerne. Vi har verdens beste ordning for ansatte i dagspressen, men må med skam erkjenne at mange forveksler Stup med Skup. Så vi må i større grad enn før ut og misjonere, framholder Madsen.

– Så Askerød blir misjonær?

– Hun skal både være misjonær og visjonær og alt annet som er nær. Men ikke minst skal hun jobbe med nye kurstilbud.

Askerød gleder seg stort til å bli Stup-leder.

–Det må være verdens beste jobb å arbeide på heltid med å hjelpe journalister til å oppgradere de kunnskapene de ønsker seg, sier hun.

Bedre tilgang til kurs

– Teddy Madsen sier du skal bli misjonær?

– He-he. Ja, jeg skal jo jobbe for at journalister skal få bedre tilgang til etterutdanningsmulighetene, både ved å informere om hva som finnes av tilbud og sette igang en del kurs selv, på vegne av Stup.

Askerød starter i sin nye jobb på deltid i februar og trapper gradvis opp til full stilling fra 1. mai. Parallelt med dette vil hun sluttføre en del oppgaver for NJ.

Stup-styret har besluttet å fristille Stup fra Institutt for Journalistikk og flytte sekretariatet til NJs lokaler i Oslo. Askerød får derfor kontor hos sin forrige arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS