Nye ledere i Egmont Publishing: Rino Rådahl og Anne Lise Gjetvik. Foto: Egil Nordlien
Nye ledere i Egmont Publishing: Rino Rådahl og Anne Lise Gjetvik. Foto: Egil Nordlien

Blir sjefer for stordesk og reporterteam

To av de mest erfarne redaktørene skal lede fellesavdelingene i Egmont Publishings nye redaksjonelle organisasjon.

Publisert Sist oppdatert

Anne Lise Gjetvik skal lede den nye reportergruppen, mens Rino Rådahl blir sjef for et av Norges største deskmiljøer. Begge har solid journalistisk bakgrunn og lang ledererfaring. De får ansvarlig redaktør og direktør Axel Walø som felles sjef.

– De to er svært godt egnet til å fylle rollene som ledere for den nye superdesken vår og for reporterpoolen. Det stilles svært høye kvalitetskrav framover, og disse kravene vil både Rino Rådahl og Anne Lise Gjetvik innfri med sin spisskompetanse, sier Axel Walø i en pressemelding fra Egmont.

Se Journalistens dekning av Egmont Publishing

EGMONT PUBLISHING

• Et av fire forretningsdivisjoner i Danmarks største mediekonsern, Egmont. Konsernet har 6.400 medarbeidere i over 30 land.

• De andre Egmont-divisjonene er TV 2 Norge, Egmont Nordisk Film og Egmont Books.

• Egmont Publishing produserer og utgir magasiner, ukeblader, tegneserier, bøker og apps. Selskapet har en årlig omsetning på 5,1 milliarder danske kroner og 2.400 medarbeidere. Den norske delen av virksomheten (inntil april 2014 Egmont Hjemmet Mortensen) er landets største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet utgir mer enn 100 kjente merkevarer og hadde i 2014 en omsetning på vel 1,5 milliarder kroner.

Var med fra starten

Rådahl har arbeidet i Her og Nå siden 2001 og vært sjefredaktør siden 2003. Fra 1984 til 2001 arbeidet han i Demokraten, avbrutt av seks år i Bergensavisen.

– Jeg fikk være med på å starte Her og Nå, som ble en suksess takket være dyktige medarbeidere med gründerånd. Når jeg nå er så heldig å få bygge opp noe nytt i Egmont-huset igjen, gjør jeg det med stor entusiasme, sier Rådahl.

Han vil råde over 35 redigerere og deskjournalister. Det blir husets største avdeling, og ambisjonen er klar:

– Vi skal bli Norges beste og mest effektive desk. Vi skal levere kvalitet. Ved å samle all deskkompetanse i én enhet kan vi produsere alle våre titler effektivt, ivareta synergieffektene det gir og skape et unikt fagmiljø, sier Rådahl.

“Endringsjunkie”

Gjetvik blir leder for den nye reportergruppen. Hun har ambisjoner om å bidra til at reporterne i Egmont Publishing blir landets fremste miljø for magasinjournalistikk. Gjetvik beskriver seg selv som en endringsjunkie som alltid har jobbet med redaksjonell ledelse, konsept- og organisasjonsutvikling. 

Hun har lang erfaring som redaktør og direktør i Aftenposten og Schibsted Forlags ledergrupper før hun kom til Egmont Publishing som redaktør for boligmagasinene Design og Maison Interiør.

– Vi skal sette standarden andre vil måle seg mot. Det blir spennende å være med på å bygge opp en ny og framtidsrettet redaksjon fra starten av igjen. Vi skal fortsette å skape god, interessant og relevant journalistikk, samt dele innhold og ettertraktet kompetanse på tvers av merkevarene, i Norge og over landegrensene, sier Gjetvik.

Ny Her og Nå-sjef

Rådahl og Gjetvik begynner begge i sine nye stillinger den 1. juni. Monica Smith overtar som redaktør i Her og Nå. Hun erstatter Rådahl når han går over i sin nye rolle i Egmont Publishing. Smith kommer fra stilling som redaksjonssjef og deskleder i Norsk Ukeblad. hun har tidligere jobbet ni år i Her og Nå som journalist, deskleder, utgavesjef og redaksjonssjef.

Det er også kjent at Kjerti Mo blir sjefredaktør for alle kvinnebladene i Egmont, blant dem Hjemmet, Norsk Ukeblad, Kamille og Det Nye.