Hallgeir Opedal kaster seg på podcastbølgen

Skal publisere timeslange intervjuer med 21 forfattere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I 2012 forlot Hallgeir Opedal Dagbladet etter mange år som journalist til fordel for Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry. Der har han jobbet som researcher for Skavlan og på programserien «På Bortebane».

Det skal han fortsatt gjøre, men nå har han fått podcasting som sideprosjekt. Med støtte fra Fritt Ord og Cappelen Damm skal han researche og redigere i tillegg til å gjøre intervjuer med 21 forfattere. Hver i et timeslangt intervju med journalisten. Skavlans Monkberry er produksjonsselskap.

– Det var Fredrik som hadde fått denne ideen og pitchen den inn overfor Cappelen Damm uten at jeg var klar over det, sier Opedal, som ikke legger skjul på at han hadde vært lunken til ideen dersom han var blitt forespeilet den først.

– Jeg bruker lang tid på å få ting i gang. Men nå måtte jeg ut og kjøpe utstyr og lære meg å lage podcast.

Opedal har lang erfaring som portrettjournalist, og det er litt dette formatet han nå søker seg tilbake til.

– Dette er jo forfatterintervjuer som skal handle om hvordan de skriver, hvordan de får ideer og hvorfor nettopp disse ble forfattere. Jeg må researche mye fordi jeg skal gå opp et langt livsløp.

Han mener det timeslange portrettet er perfekt format for ham.

– Fordi jeg er av den langsomme typen.

Han har overvunnet mikrofonskrekken, men jobber fortsatt med å luke bort småord som å starte hvert spørsmål med «men…» fra språket.

Det er støtten fra Fritt Ord og Cappelen Damm som bærer prosjektet økonomisk til å begynne med. Kanskje, på litt sikt, ser han for seg muligheter for sponsing av programmet.

Powered by Labrador CMS