Morgan Andersen i Høyesterett da Aftenposten ble frifunnet i 2015. Foto: Martin Huseby Jensen
Morgan Andersen i Høyesterett da Aftenposten ble frifunnet i 2015. Foto: Martin Huseby Jensen

Morgan Andersen får 250.000 for advokatutgifter etter oppslag i Aftenposten

Får beløpet som rettshjelpsbetaling, etter forlik med Sparebank 1 Skadeforsikring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sparebank 1 bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det er inngått rettsforlik mellom partene. Forsikringsselskapet betaler Morgan Andersen, tidligere klubbdirektør i fotballklubbene Lyn og Fredrikstad, en kvart million kroner for advokatutgiftene han har hatt etter en rekke konflikter.

Andersen krevde totalt rundt 900.000 kroner. Sparebank 1 har tidligere betalt 100.000 kroner, og forliket kommer på toppen av dette.

– Vi hadde en god dialog og inngikk et rettslig forlik. Jeg er fornøyd med forliket og at vi hadde en dommer som så situasjonen og bidro til på løse saken på en god måte, sier Andersen til NTB.

Andersen ble i 2011 pågrepet og siktet for medvirkning til skatteunndragelse. Han har vært i en rekke rettssaker for å få oppreisning etter en artikkel om siktelsen av ham i Aftenposten. Siktelsen ble frafalt i 2014. Aftenposten ble felt i PFU, mens Andersen, som krevde 3,5 millioner kroner i erstatning fra avisen, tapte saken i Høyesterett i 2015.

Les også: Aftenposten og Fredriksstad Blad kryper til korset i Andersen-saken

I alutten av oktober i fjor ble det kjent at Andersen krever erstatning på flere hundre tusen kroner hver av TV 2, VG, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Adresseavisen og Fredriksstad Blad. Avisene publiserte i 2011 påstander om at Andersen var involvert i et tilfelle av grov skatteunndragelse.

Les mer: Morgan Andersen saksøker sju mediebedrifter

Powered by Labrador CMS