Frank Rossavik. Foto: Birgit Dannenberg

Rossavik tilbake til BT

Tre år etter at han sluttet som kommentator i avisen, er han ansatt der igjen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gratulasjonene har strømmet på i sosiale medier, både til @Rossavik og til BT etter at både sjefredaktør, politisk redaktør og andre redaksjonelle medarbeidere har ønsket den tidligere kollegaen tilbake til avisen.

Selv laget Frank Rossavik kanskje en av de mer diskré lekkasjene i sosiale medier på nyttårsaften da han skrev på Twitter “Vurderer å gjøre anskaffelse av fast jobb til et nyttårsforsett. Kan jo ikke love å røyke mer hver nyttårsaften.

Lett å takke ja

Kommentatorkollega i Stavanger Aftenblad @Svelle skriver at ansettelsen er bra for BT, og trolig også bra for Rossavik.

Rossavik sier til sine «nye» arbeidsgiver at det ikke var særlig vanskelig å takke ja da muligheten til å komme tilbake til BT bød seg. Han forteller at han fram til 2009 hadde hatt 13 gode år bak seg i avisen.

I 2009 gikk han til Morgenbladet for å være samfunnsredaktør. Men i slutten av 2010 sluttet han i stillingen og har siden satset på frilansarbeid og forfattervirksomhet.

Meningsbærer

Oslo Redaktørforening utpekte Rossavik til Årets meningsbærer i mars 2010. Han hadde ifølge begrunnelsen vært en selvstendig stemme og en forsvarer av liberale prinsipper som kommentator.

Til Bergens Tidende beskriver han rollen som kommentator slik:

– Kommentarer kan – som annen journalistikk – bidra til sette saker på dagsordenen, noen ganger også påvirke deres utfall. Men det viktigste er å bidra til at leserne forstår samfunnsutviklingen og selv kan delta i debattene.

Til Journalisten sier Rossavik at han har fått friheten til å kunne jobbe for andre enn BT, selv om han skal arbeide 100 prosent for avisen.

– Så jeg skal fortsette som spaltist også etter jeg begynner i BT 1. mars.

Lettelse etter sorg

Ifølge sjefredaktør Trine Eilertsen var det flere til intervju, men mange ønsket Rossavik tilbake.

– Det var en sorgens dag da han sluttet, sier Eilertsen. – Det er godt å ha ham på laget igjen.

Powered by Labrador CMS