Morgenbladet verdsatt til drøyt 11 millioner

Dagsavisens aksjepost i Morgenbladet gikk for 3,6 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aksjeposten på 32,7 prosent i Morgenbladet ga Dagsavisen 3,6 millioner i kassa. I tillegg kommer et driftstilskudd på 6,4 millioner fra Fritt Ord under forutsetning av at eierstiftelsen i Dagsavisen fortsetter som hovedeier, skulle nye eiere tre inn på eiersiden.

– Driftstilskuddet er knyttet opp til om eierstiftelsen i Dagsavisen fortsetter som hovedeier, eller om de velger å få inn en annen eier i denne rollen. I det siste tilfellet vil driftstilskuddet betales tilbake, sier Trude Husjord, administrerende direktør i Dagsavisen til Journalisten.

Gunstig tidspunkt

Det er forhandlinger med Edda Media som har vært den utløsende årsaken til at avisen nå har inngått avtale med Fritt Ord og Forlagskonsult om at de to sistnevnte kjøper ut Dagsavisen. Men Husjord understreker også at det er riktig tidspunkt å selge aksjeposten, både med tanke på å forbedre Dagsavisens egenkapitalsituasjon og Morgenbladets behov for videre utvikling.

Edda Media avgjørelse kan dra ut

På spørsmål om hva som skjer nå med forhandlingene med Edda Media, svarer Husjord at hun vet at det er et av temaene som diskuteres i dag, men presiseres at samtalene kan dra ut.

– De ulike konklusjonene skal sys samme og drøftes, og det ligger i kortene at dette kan ta tid, sier Husjord, og gir uttrykk for at hun var litt overrasket å lese i dag morges at dagen i dag kunne bli skjebnedagen for Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS