– Det første jeg gjør når jeg våkner er å scrolle meg gjennom pushmeldingene som har kommet i løpet av sen kveld/natt/tidlig morgen, sier Mina Liavik Karlsen i Faktisk.no. Foto: Privat
– Det første jeg gjør når jeg våkner er å scrolle meg gjennom pushmeldingene som har kommet i løpet av sen kveld/natt/tidlig morgen, sier Mina Liavik Karlsen i Faktisk.no. Foto: Privat

Morgenrutinen:
Mina Liavik Karlsen vil se overskriften «Alle har blitt enige om å skjerpe seg litt»

Mener det å skape attraktive arbeidsplasser er en av mediebransjens utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til personer som er tett på mediebransjen.

Mina Liavik Karlsen er journalist i Faktisk.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

– Kaffe eller te?

– Alltid kaffe.

– Hva har du på nattbordet?

– Hjemme hos oss er det bare nattbord på den ene siden av sengen. Jeg sover med mobilen ved siden av meg og leser bok andre steder. For øyeblikket Tante Ulrikkes vei.

– Hvilke medier må du innom før morgenmøtet?

– Det første jeg gjør når jeg våkner er å scrolle meg gjennom pushmeldingene som har kommet i løpet av sen kveld/natt/tidlig morgen. På vei til jobb hører jeg på Nyhetsmorgen. Mellom kvart på ni og kvart over ni har jeg som regel skummet nettforsidene til VG, NRK, Dagbladet, Aftenposten og DN og fått med meg ymse gjennom Facebook-feeden.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

– «Alle har blitt enige om å skjerpe seg litt».

– Hvor leter du etter gode saker?

– I samtale med andre mennesker og på Facebook.

– Om du kunne velge hvem som helst: Hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt og hvorfor?

– Kanskje et litt vel nerdete og upresist svar, men jeg skulle oppriktig ønske at det oftere var mulig å få snakke med fagansatte i direktoratene og departementene, ikke bare kommunikasjonsrådgiverne. Det hadde gjort en del arbeid ganske mye enklere.

– Hvilket spørsmål er det viktigste for en journalist?

– Generelt: Hvorfor det? I vår redaksjon: Kan dette stemme?

– Hva er ditt viktigste verktøy i jobben?

– Google, de jeg jobber med og folk som kan masse om ting jeg ikke vet nok om.

– Når sist så du journalistikk som inspirerte deg og hva var det?

– Dagbladets intervju med Espen Lee? Hehe, neida. Jeg synes generelt at det produseres mye god journalistikk. I det siste har jeg satt spesielt stor pris på Tidal-avsløringen til DN og VGs saker om Young Bloods og mirakelpredikantene. I tillegg har jeg lest Innovasjon Norge-sakene til E24 med stor interesse.

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Feil, slurv og dårlige saker. Og at man i noen redaksjoner er for dårlige til å forstå, ta innover seg og svare ordentlig på kritikk. Nå snakker jeg ikke om kritikk fra Faktisk.no, men kritikk på et mer overordnet nivå: Fra lesere, politikere, eksperter eller kollegaer.

– Hva blir viktig for utførelsen av journalistyrket framover?

– Å være så presis og etterrettelig som overhodet mulig, å være enda mer åpen om redaksjonelle vurderinger og valg, og å i enda større grad klare å balansere de gode egensakene og gravesakene med en god løpende nyhetsdekning.

– Hva er mediebransjens største utfordring akkurat nå?

– Kombinasjonen av å skaffe inntekter, skape attraktive arbeidsplasser, holde på eksisterende lesere, tiltrekke seg nye lesere og levere kvalitet i alle ledd og på alle plattformer.

– Hvordan kan mediebransjen lage mer attraktive arbeidsplasser?

– De mest attraktive arbeidsplassene vil ofte være dem som har de flinkeste ansatte og som har rom og ressurser til å gjøre en god jobb, samtidig som man får mulighet til å teste nye idéer. Vel så mye som økonomi og inntekt, handler det om hvem man velger å ansette, og læringen og tilliten som gis internt. For å skape attraktive arbeidsplasser tror jeg man avhenger av dyktige, oppmerksomme og tilstedeværende ledere (på alle nivåer) som engasjerer seg i jobben sin og som har et reelt ønske om at de ansatte skal utvikle seg og produsere det beste innholdet.

– Hvilket bilde/video fikk deg sist til å stoppe opp?

– Jeg stopper opp av bilder og video hele tiden, som oftest på Facebook eller Instagram. Det siste bildet jeg husker å ha kommentert høyt, var et strålende bilde av to litt bleke Island-supportere i bar overkropp på en tribune i Volgograd.

– Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

– Det er lenge siden jeg har vært mer enn noen timer uten mobil.

– Når logger du av for kvelden?

– Rundt klokken elleve.

Powered by Labrador CMS