Morrissey under en konsert i 2011. Foto: Man Alive!/Flickr.com under CC BY 2.0-lisens

Redaksjoner boikotter Morrissey-konsert i Bergen

Protesterer mot artistens fotokontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergens Tidende (BT) og Bergensavisen er blant redaksjonene som har bestemt seg for å droppe å anmelde lørdagens konsert av Steven Patrick Morrissey i Bergen. Det skriver BT.

Årsaken er at managementet til den britiske artisten fredag krevde fotografenes underskrift på en fotokontrakt. Der heter det ifølge BT at managementet krever å få alle bildene tilsendt, mulighet til å bruke dem fritt i markedsføring av Morrissey og at mediene ikke lenger kan publisere bildene en uke etter konserten uten tillatelse.

Håper artisten ombestemmer seg

Når fotografene avkreves slike restriksjoner ønsker redaksjonene heller ikke å sende journalister til konserten.

– Vi sender ikke journalist når fotografen i realiteten blir nektet å dra på konserten. Jeg tror full boikott er den eneste måten å komme disse fotokontraktene til livs, skriver sjefredaktør for musikkmagasinet Gaffa, Tord Litleskare, i en e-post til BT.

Konsertarrangøren Bergen Live jobber for å omgå kontraktene, og det er fortsatt håp om at kravet trekkes før konserten lørdag.

Medieorganisasjonene har tidigere gått sammen om å oppfordre arrangører til å gjøre det klart for utenlandske aktører at norske medier ikke aksepterer restriksjoner på arbeidet deres.

Powered by Labrador CMS