Morrissey under en konsert i 2011. Foto: Man Alive!/Flickr.com under CC BY 2.0-lisens
Morrissey under en konsert i 2011. Foto: Man Alive!/Flickr.com under CC BY 2.0-lisens

Redaksjoner boikotter Morrissey-konsert i Bergen

Protesterer mot artistens fotokontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Bergens Tidende (BT) og Bergensavisen er blant redaksjonene som har bestemt seg for å droppe å anmelde lørdagens konsert av Steven Patrick Morrissey i Bergen. Det skriver BT.

Årsaken er at managementet til den britiske artisten fredag krevde fotografenes underskrift på en fotokontrakt. Der heter det ifølge BT at managementet krever å få alle bildene tilsendt, mulighet til å bruke dem fritt i markedsføring av Morrissey og at mediene ikke lenger kan publisere bildene en uke etter konserten uten tillatelse.

Håper artisten ombestemmer seg

Når fotografene avkreves slike restriksjoner ønsker redaksjonene heller ikke å sende journalister til konserten.

– Vi sender ikke journalist når fotografen i realiteten blir nektet å dra på konserten. Jeg tror full boikott er den eneste måten å komme disse fotokontraktene til livs, skriver sjefredaktør for musikkmagasinet Gaffa, Tord Litleskare, i en e-post til BT.

Konsertarrangøren Bergen Live jobber for å omgå kontraktene, og det er fortsatt håp om at kravet trekkes før konserten lørdag.

Medieorganisasjonene har tidigere gått sammen om å oppfordre arrangører til å gjøre det klart for utenlandske aktører at norske medier ikke aksepterer restriksjoner på arbeidet deres.

Powered by Labrador CMS