Rune Petter Ness har fulgt 11 år gamle Sigrid gjennom flere operasjoner, mens hun venter på et nytt hjerte, og vant førsteprisen i fotojournalistikk. Foto: Rune Petter Ness/Adresseavisen
Rune Petter Ness har fulgt 11 år gamle Sigrid gjennom flere operasjoner, mens hun venter på et nytt hjerte, og vant førsteprisen i fotojournalistikk. Foto: Rune Petter Ness/Adresseavisen

«Hjertebarn» kåret til beste fotojournalistikk i Trøndelag

HELL (Journalisten): Adressa-fotograf Rune Petter Ness fikk fotojournalistikk-prisen for en reportasje om hjertesyke Sigrid. 

Publisert Sist oppdatert

«En rørende og fint fotografert serie av en dyktig fotograf som har levert flere gode bidrag til konkurransen.»

Slik innleder juryen sin begrunnelse for hvorfor bildeserie «Hjertebarn» vant hovedprisen i fotojournalistikk-kategorien, da den trønderske journalistikkprisen ble delt ut på Hellkonferansen lørdag kveld. Fotografen er Rune Petter Ness i Adresseavisen. Sammen med journalist Charlotte Sundberg fulgte han 11 år gamle Sigrid gjennom flere operasjoner i påvente av et nytt hjerte. Historien om den unge jenta som ble født med en komplisert hjertefeil ble fortalt over ti sider i Ukeadressa i begynnelsen av desember i fjor. 

– Vi fulgte henne over et par måneder, og hun venter fortsatt på nytt hjerte. Takk! sa vinner Ness fra scenen.

Her er juryens begrunnelse:

«Her blir vi kjent med 11 år gamle Sigrid som har vært gjennom flere operasjoner etter at hun ble født med en komplisert hjertefeil. Nå venter hun på et nytt hjerte. Gjennom bildene får vi et innblikk i Sigrids hverdag med sprøyter og sykehuskorridorer. Serien gjør inntrykk og juryen vil gjerne se mer. Hvordan går det med den tapre 11-åringen?»

Hederlig omtale gikk til Johan Arnt Nesgård i Trønder-Avisa og Morten Antonsen i Adresseavisen. Både Rune Petter Ness og Johan Arnt Nesgård er også nominert til Årets bilde i år.

– Det er hyggelig og veldig artig! jeg fortalte litt om denne settingen på foredraget tidligere idag. Det var veldig viktig å fryse øyeblikket der eieren kastet lassoen over rekka, men heldigvis var ikke eieren så vant til å kaste lasso over båt, sa Nesgård fra scenen. 

LES OGSÅ: – Etter 30 år bak kamera, jakter jeg fortsatt blålys

Juryen besto av Oddveig Storstad, Nina Selboe Torset, Kristoffer Egeberg, Jarle Aasland, Torry Pedersen og Bård Borch Michalsen.