PC World ikke lenger på egen rygg

Fusjoneres med søsteren Computerworld.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Men merkevaren skal leve videre, forteller IDG Norge-sjef Morten Hansen. Han understreker at selv om det er det aller siste PC World på egen rygg som periodisk publikasjon, så vil bladet fortsette å eksistere, som en avisseksjon i Computerworld.

Hansen forteller at en av konsekvensene blir mer innhold fra begge redaksjoner og at opplag og innhold økes både digitalt og på papir.

Vanskelig marked

– Det er tøft å konkurrere om leserne og annonsørene i dette markedet. Derfor har vi valgt å slå sammen produksjonen for å gi noe mer. Men skjer det en stor event, vil vi kunne produsere blader på egen rygg, sier Hansen.

PC World kommer altså med Computerworld en gang i måneden, og så vil de øvrige tre utgavene av sistnevnte ha innhold fra redaksjonen.

Nettsidene til de to publikasjonene blir felles, men igjen, også her skal merkevarene være synlige. Samtidig mener Hansen det at de to publikasjonene på denne måten finner sammen, gjør at forbrukerstoffet til PC World kommer Computerworld til gode, og bransjestoffet til sistnevnte vil styrke PC World.

Kutt

Nøyaktig hvilke besparelser det her er snakk om, mener Hansen det er for tidlig å si noe om. Samtidig som han er usikker på hva den nye ordningen vil bety for bemanningen.

PC World har fem ansatte som bare jobber med magasinet.

– Jeg er overbevist om at PC World vil leve i lang tid fremover. Det er ikke snakk om å legge ned bladet.

Powered by Labrador CMS