Programleder Tete Lidbom hadde sin siste sending med programmet Tete i går. Foto: Lars Haugdal Andersen/NRK
Programleder Tete Lidbom hadde sin siste sending med programmet Tete i går. Foto: Lars Haugdal Andersen/NRK

Legger ned rockeprogram på P3

«Tete» hadde sin siste sending i går.

Publisert Sist oppdatert

Musikkprogrammet «Tete» på NRK P3 hadde sin siste sending i går kveld. Rockeprogrammet har holdt på i tre år med Tete Lidbom som programleder.

Han startet gårsdagens sending med denne beskjeden:

– God kveld, du hører på P3s eneste rockeshow med Tete Lidbom. Dette er mitt siste show i riffens tjeneste. Dessverre, men jeg har ingen planer om å fisle ut i evigheten, så jeg skal love at jeg går ut med et smell. Jeg åpner kveldens show med to nordnorske band jeg har rukket å bli veldig glad i løpet av i det tre siste årene: Ondt Blod og Lüt.

– Vi brøles aldri

– P3s eneste rockeshow med meg Tete Lidbom ender her, sa Lidbom før han introduserte den siste låta i programmets historie, og avslutta med:

– Vi brøles aldri.

På sin egen Facebook-profil skriver Lidbom «Hjertelig takk til alle band (spesielt dere norske!) som har gjort det enkelt for meg å dele musikken med ekte glede og engasjement.»

Ingen planer om nytt rockeprogram

– «Tete» tas av nå etter tre år fordi Tete er en veldig god programleder som vi ønsker at skal bruke mer tid på andre programmer, sier Daniel Ramberg, musikksjef i P3.

Lidbom er i dag også programleder i podkasten «Heia fotball». Det skal han fortsette med, i tillegg til å jobbe med nye programkonsepter, forteller Ramberg.

P3 har per i dag ikke planer om et nytt rockeprogram som direkte skal erstatte «Tete».

– Hvordan blir rocketilbudet på P3 nå som «Tete» forsvinner?

– «Tete» har vært et spesialisert musikkprogram, så all musikken som har vært spilt der vil ikke bli spilt videre på P3 på lineær radio. Men vi har rock i de vanlige spillelistene, flere av våre andre programmer spiller rock fra utenfor listene, og P3 dekker fortsatt rock på andre flater enn lineær radio.

Musikkprogrammet «Ruben» på P3 ble også tatt av lufta nylig etter fem år på P3.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS