Computerworld må kutte

Digitalt salg sviktet, redaksjonen må slankes.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge ansvarlig redaktør Henning Meese i IDG-eide Computerworld har salgsavdelingen slitt med å holde inntektene digitalt oppe og derfor må bedriften nå justere mannskapet etter pålegg fra eierne. En stilling skal som følge av dette kuttes.

Pålegg fra USA

Meese forteller at det ikke er markedet som har vært mot dem, men at det er omstendigheter i bemanningen som har ført til lavere enn budsjetterte inntekter.

Amerikanerne har sagt at vi måtte ta grep, og så håper jeg at vi kommer oss over dette og at vi etter hvert kan erstatte denne stillingen.

Redaktøren forteller at det nå pågår en prosess rundt nedbemanningen og at han derfor ikke vil kommentere i detalj.

Trenger journalistene

Redaksjonsklubbens leder Nard Schreurs sier det er vanskelig å kommentere prosessen inngående siden de står midt i forhandlingene. Men han forteller at de forsøker å unngå kutt.

Klubblederen sier videre at det tross alt er slik at det er journalistisk kvalitet som vil bidra til at de får til et annonsesalg på nett, og da trenger redaksjonen de journalistene man har i dag.

- Vi har kuttet ganske mye de siste årene, og da er det uheldig at det blir færre journalister. Det er tross alt ikke journalistikken som er årsaken til at vi ikke har gode nok salg.

 

Powered by Labrador CMS