Faksimile av sladdet dokument fra Nærings- og handelsdepartementet.
Faksimile av sladdet dokument fra Nærings- og handelsdepartementet.

Rekord i sladding?

Nærings- og handelsdepartementet overlot alt til fantasien da Haugesunds Avis ba om innsyn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist Torstein Nymoen i Haugesunds Avis lurte først på om det var en spøk fra Nærings- og handelsdepartementets side. Han hadde bedt om innsyn i dokumenter sendt fra Forum for Miljøteknologi til Statsministerens kontor. Da han fikk papirene tilsendt, var absolutt alt på det vedlagte notatet tusjet over.

Sladdet sidetall

Nymoen, som beskriver seg selv som en «dedikert postjournaljeger», har aldri sett noe lignende. Til og med sidetallene var sladdet.

«Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Vel, strengt tatt så lo jeg. Rått.», skriver Nymoen i en e-post til Journalisten.

Nymoen sier servicenivået hos departementet vanligvis er høyt, og at dette var et unntak. Kanskje var det, som Nymoen foreslår, en overivrig sommervikar som sto for den grundige sladdejobben.

– En glipp

Ekspedisjonssjef Fartein Sætre i Nærings- og handelsdepartementet utelukker ikke at det er årsaken. Han kaller sladdingen en glipp, og sier det riktige i dette tilfellet ville vært å unnta vedlegget i sin helhet.

– Man anser alt i dokumentet som underlagt taushetsplikt med hjemmel i paragraf 13 i offentlighetsloven. Normalt ville det ikke blitt sendt, og det kan ha vært en av våre mindre rutinerte som har stått for dette.

Haugesunds Avis fikk skrevet saken sin basert på informasjon i de andre dokumentene. De lot derfor være å klage, men har tatt vare på notatet som en kuriositet.

Powered by Labrador CMS