Næsfeldt stiller ut fredsprisbilder

I november portretterte Linda Næsfeldt fredsprisvinner Mohammad Yunus i Bangladesh. I dag åpnes utstillingen på Nobels Fredssenter for publikum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den offisielle åpningen av utstillingen «For en neve dollar» ble foretatt av fredsprisvinneren sjøl mandag ettermiddag. Mohammad Yunus var imponert og uttalte at bildene til Linda Næsfeldt gjør ære på alle kvinner som strever for å komme ut av fattigdommen.

– Kjempehyggelig at han likte bildene. Og jeg føler meg superprivilegert og stolt over at fredsprissenteret ga meg oppdraget, sier fotograf Næsfeldt, som snart tiltrer som fotosjef i Dagsavisen.

Varm

Yunus har et svært hektisk program i Oslo, så det ble bare tid til en kort prat med Næsfeldt under åpningen.

– Men jeg har jo truffet ham et par ganger før. Han er en veldig varm og hyggelig person som det var veldig enkelt å forholde seg til som fotograf. Med tanke på den samfunnsposisjonen han faktisk har, er Yunus veldig jordnær og imøtekommende, sier Næsfeldt, som tok bildene til utstillingen i løpet av tre dager i november.

Kvinnene

Utstillingen, som omfatter 20 bilder, er dels et portrett av fredsprisvinneren, dels viet kvinnene som bruker Grameen Bank.

– Jeg ønsket å få fram disse kvinnene som er svært viktige for lokalsamfunnet, men som aldri får den oppmerksomheten de fortjener, sier Næsfeldt.

– Hvordan tok de plutselig å være i sentrum?

– De er jo ikke vant til oppmerksomhet, så det ble litt høytidelig for dem. Du ser at det er stolte damer, sier Linda Næsfeldt.

Powered by Labrador CMS