Eva Aalberg Undheim og Kato Nykvist tok lørdag i mot prisen fra Europabevegelsen. Foto: Europabevegelsen
Eva Aalberg Undheim og Kato Nykvist tok lørdag i mot prisen fra Europabevegelsen. Foto: Europabevegelsen

Nå fryser helvete snart over. Ja til EU priser Nationen

Grundig og regelmessig rapportering trumfer den EU-kritiske holdningen.

Publisert Sist oppdatert

Juryen har talt. Distriktenes næringsavis er tildelt Europaformidlerprisen for 2015. I helgen mottok EU-journalist Eva Aalberg Undheim og politisk redaktør Kato Nykvist prisen på vegne av Nationens redaksjon, skriver Nationen.

Les også: Maren Sæbø er årets frilanser

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at til tross for «en EU-kritisk holdning på lederplass, har de en grundig og regelmessig rapportering som er med på å bidra til økt kunnskap av hva som skjer i EU. Det er denne dekningen som er grunnen til at de i år blir tildelt prisen.»

– Det gjør meg umåtelig stolt at vi lager så god og relevant journalistikk at til og med en meningsmotstander beærer oss med pris, sier sjefredaktør Mads Storvik til egen avis. Han sier videre at Undheim fortjener å bli hedret og bli lagt merke til. Hun er i hans øyne Norges beste EU-journalist. Og for avisen er EU-stoff viktig.

Europabevegelsens pris, Europaformidlerprisen, er forholdsvis ny. Etablert i 2011 og går til vinnere som blant annet bidrar til å øke forståelsen for betydningen av EU og europeisk samarbeid har for Norge.

Powered by Labrador CMS